Joko ehdokas on valittuna? Tarvittaessa voit äänestää myös kotoa – Katso tästä myös Valkeakosken äänestyspaikat

Ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 17. tammikuuta. Ennakkoäänestyksiä järjestetään virallisten paikkojen lisäksi laitoksissa ja ryhmäkodeissa. Tarvittaessa äänestää voi jopa omasta kodista käsin.

JUKKA VUOKOLA
Joko ehdokas on valittuna? Tarvittaessa voit äänestää myös kotoa – Katso tästä myös Valkeakosken äänestyspaikat

Ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 17. tammikuuta.

Laura Okkonen

Vuoden 2018 presidentinvaalit lähestyvät vauhdilla. Virallinen ensimmäisen kierroksen äänestyspäivä on sunnuntaina 28. tammikuuta, mutta ennakkoäänestys alkaa jo keskiviikkona 17. tammikuuta. Viimeinen päivä äänestää ennakkoon on tiistai 23. tammikuuta.

Valkeakosken ennakkoäänestyspaikat ovat Kaupungintalolla, Sääksmäenti 2, ja Tietotien lukiolla kokoustilassa Apiarium, Tietotie 3.

Oma äänestys laitoksissa ja ryhmäkodeissa

Ennakkoäänestys järjestetään myös laitoksissa ja ryhmäkodeissa.

Laitosten ja ryhmäkotien asukkaat äänestävät keskiviikkona 17. 1. Hoivakoti Wäinämöisessä, torstaina 18.1. Hoivakoti Kanteleessa, Valkeakosken sairaalassa, Tallikadun ryhmäkodissa ja terveyskeskuksessa sekä perjantaina 19.1. Kotikulman ryhmäkodissa.

Presidentinvaalit 2018

Vuoden 2018 presidentinvaalissa äänioikeutettu on jokainen Suomen kansalainen, joka viimeistään ensimmäisen vaalin vaalipäivänä täyttää 18 vuotta.

Äänioikeutettuja ovat siten 28.1.2000 ja sitä aikaisemmin syntyneet Suomen kansalaiset.

Kotonakin voi äänestää tarvittaessa

Äänestys ennakkoon onnistuu myös kotoa käsin. Jos äänestäjän toiminta tai liikkuminen on rajoittunut niin, että hän ei pääse äänestyspaikalle, voidaan ennakkoäänestys järjestää kotona. Äänestää voi kodissaan siinä kunnassa, joka on merkitty äänestäjän kotikunnaksi.

Myös omaishoitaja voi äänestää samassa kotiäänestyksessä, jos hänen kotikuntansa on sama. Muut perheenjäsenet eivät voi äänestää kotiäänestyksen yhteydessä.

Äänestäjä, joka asuu niissä laitoksissa tai ryhmäkodeissa, joissa järjestetään ennakkoäänestys erikseen, ei ole oikeutettu kotiäänestykseen.

Kotiäänestys tapahtuu ennakkoäänestyksen aikana, eli ensimmäisellä kierroksella 17.–23. tammikuuta kello 9–20 välisenä aikana. Tarkka ajankohta ilmoitetaan erikseen kotonaan äänestävälle.

Jos haluaa äänestää kotiäänestyksessä, asiasta on ilmoitettava Valkeakosken kaupungin keskusvaalilautakunnalle. Äänestäjän puolesta ilmoituksen voi tehdä myös hänen valitsemansa henkilö. Kotiäänestyksestä pitää ilmoittaa tiistaihin 16.1. kello 16 mennessä. Ilmoituksen voi tehdä kirjallisesti tai puhelimitse. Keskusvaalilautakunnan numerot ovat 040 335 6004 ja 040 335 6060 ja osoite on Sääksmäentie 2, 37600 Valkeakoski.

Mahdollinen toinen kierros

Jos ensimmäisessä vaiheessa yksi ehdokas saa enemmän kuin puolet äänistä, hänet valitaan tasavallan presidentiksi. Jos kukaan ei saa enemmistöä äänistä, seuraa äänestyksen toinen kierros. Ehdolla ovat kaksi ensimmäisellä kierroksella eniten ääniä saanutta.

Mahdollisen toisen kierroksen äänestyspäivä on 11. helmikuuta ja ennakkoäänestys järjestetään 31.1.–6.2.

Myös toisella kierroksella voi äänestää kotiäänestyksessä. Jos toinen kierros tulee, kotiäänestyksestä pitää ilmoittaa keskusvaalilautakunnalle viimeistään tiistaina 30.1. ennen kello 16:ta.


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Kyllä demareiden poliittinen sähiäinen Tuula Haatainen on huippu, jakka polkaisee kampanijansa käyntiin.

  • Nimetön

    älkää äänestäkö Merja Kyllöstä, Pekka Haavistoa, Matti Vanhasta, Tuula Haataista eikä Nils Torvaldsia

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio