Bemisin työntekijät marssivat perjantaiaamuna ulos vastalauseena yt-neuvotteluille

Lukijan kuva
Bemisin työntekijät marssivat perjantaiaamuna ulos vastalauseena yt-neuvotteluille

Bemis Valkeakosken työntekijät marssivat ulos yövuoron päätteeksi perjantaiaamuna 17. marraskuuta.

Mari Tuohiniemi, Heli Keskinen

Bemis Valkeakosken työntekijät ajoivat koneet alas aikaisin perjantaiaamuna ja pysäyttivät tuotannon. Yövuorossa olleet tuotannon työntekijät marssivat vuoron päätteeksi ulos vastalauseena maanantaina ilmoitetuille yt-neuvotteluille kello 5.30. Asian vahvistaa pääluottamusmies Hannu Järvinen.

–Ulosmarssi on mielenosoitus johdon harjoittamaa henkilöstöpolitiikkaa kohtaan. Yt-neuvottelut olivat viimeinen niitti, Järvinen kertoo.

Töihin palataan Järvisen mukaan sunnuntaina aamulla.

Bemis Valkeakoskella tehdään töitä osin jatkuvassa vuorossa.

–Johto ei pysty pyörittämään näin isoja linjoja pelkästään toimihenkilöiden voimin, joten tuotanto on nyt pysähdyksissä, Järvinen sanoo.

Bemis ilmoitti maanantaina yt-neuvotteluista, joiden henkilöstövaikutusten arvioidaan olevan korkeintaan 35 henkilöä.

Mahdolliset toimenpiteet on tarkoitus toteuttaa vaiheittain vuoden 2018 aikana. Bemis Valkeakoski Oy:n henkilöstömäärä on tällä hetkellä noin 285, joista toimihenkilöitä noin 95 ja työntekijöitä noin 190.

Bemis Valkeakoski Oy:n pääluottamusmies Hannu Järvinen kertoi maanantaina, että yt-neuvottelut tuntuivat yliampuvalta.

–Kaikki ovat täysin ihmeissään eivätkä oikein ymmärrä tätä tilannetta. Toki tilauskannassa on ollut aaltoliikettä, mutta on tässä töitä ollut ja määräaikaisiakin on palkattu lisää. Ei tämä niin synkältä ole näyttänyt, Järvinen kommentoi Valkeakosken Sanomille maanantaina.

Järvisen mukaan mahdollisten irtisanottavien määrä tuntuu rajulta. Irtisanomisuhan alla on 7 toimihenkilön, 3 ylemmän toimihenkilön ja 25 työntekijän työpaikka. Bemis Valkeakoskella on tällä hetkellä 285 työntekijää.


Lue myös nämä


Kommentit (13)

  • Perälä

    Lusmut veks ja raatajat jatkaa.

  • eläkeläinen

    ok homma mutta olis nyt tultu vasta maanantai aamuna töihin.sunnuntai korotusten kiima vähän vesittää tämän mielenilmauksen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio