Tililtä lähti ostoksen hinta satakertaisesti – Valkeakoskella jäätelökioskin 168 asiakkaalta veloitettu virheellinen summa

Valkeakosken Kauppatorin laidalla sijaitsevalla jäätelökioskilla asioineiden tileiltä on lähtenyt vääriä summia rahaa. Häiriö koskee vapun tienoilla jäätelöä ostaneita. Syynä on maksupääteyhtiön tekninen virhe. Poliisi ei epäile rikosta.

Liikekeskus Koskikaran edessä sijaitsevalla Valkeakosken Retkeilijät ry:n jäätelökioskilla ei oltu käyty perjantaina aamupäivällä kyselemässä virheellisistä veloituksista.

| Päivitetty

Sisä-Suomen poliisilaitos on vastaanottanut muutaman päivän sisään useita rikosilmoituksia, joissa asiakkaiden tililtä on teknisen vian vuoksi veloitettu satakertaisia summia. Ostokset koskevat Valkeakosken Retkeilijät ry:n jäätelökioskilla vapun aikana asioineita henkilöitä, jotka ovat maksaneet ostoksensa maksukortilla.

“Jos jäätelö on maksanut yhdeksän euroa, tililtä on lähtenyt yhdeksänsataa euroa”, Valkeakosken Retkeilijät ry:n rahastonhoitaja Terhi Salonaho-Seppänen kertoo.

Valkeakosken Retkeilijät ry on ilmoittanut poliisille, että maksupäätteessä olleen teknisen vian vuoksi tämänhetkisen tiedon mukaan 168 asiakkaan tililtä on mennyt virheellinen veloitus. Valkeakosken Retkeilijät ry selvittää asiaa maksupäätepalvelun tarjoavan yhtiön kanssa. Yhdistyksen mukaan korttimaksuja on veloitettu virheellisesti tileiltä torstaina 25. toukokuuta ja perjantaina 26. toukokuuta.

Vielä ei ole varmuutta siitä, milloin asiakkaat saavat virheellisesti veloitetut summat takaisin tililleen. Salonaho-Seppäsen mukaan virhettä korjataan parhaillaan, eikä sen korjaaminen vaadi rahansa menettäneiltä asiakkailta toimenpiteitä.

Salonaho-Seppänen on ollut maksupääteyhtiöön perjantaiaamuna yhteydessä ja toivonut, että yhtiö on häneen yhteydessä vielä perjantain aikana.

“Tässä vaiheessa voimme vain rauhoitella asiakkaita. Rahat eivät ole yhdistyksen pankkitilillä vaan bittiavaruudessa jossain matkalla”, rahastonhoitaja Salonaho-Seppänen sanoo.

Poliisi kehottaa virheellisen veloituksen kohteeksi joutuneita olemaan ensisijaisesti yhteydessä Valkeakosken Retkeilijät ry:een asian selvittämiseksi, sillä asiassa ei ole syytä epäillä rikosta tapahtuneen. Myös osa pankeista on ohjeistanut asiakkaita olemaan Valkeakosken Retkeilijät ry:een yhteydessä, sillä veloitukset ovat olleet poikkeuksellisen suuria.

Valkeakosken Retkeilijät ry toivoo virheellisen veloituksen kohteeksi joutuneiden ensisijaisesti ottavan yhteyttä sähköpostitse (var.posti@outlook.com) tai puhelimitse 040 726 3756 asian selvittämiseksi. Valkeakosken Retkeilijät ry tiedottaa selvityksen etenemisestä yhdistyksen sivuille ja paikallisiin Facebook-ryhmiin.

Vanha maksupääte ei ole enää käytössä

Jäätelökioskilla on käytössään tällä hetkellä eri maksupääte kuin se, jolla virheet ovat tapahtuneet. Edellinen maksupääte lakkasi toimimasta vapun jälkeen. Jäätelökioski oli reilun viikon ilman maksupäätettä, kunnes sai uuden toukokuun puolessa välissä.

“Joistain syystä maksupääteyhtiö on veloittanut vanhan maksupäätteen ostokset asiakkaiden tileiltä vasta nyt”, Salonaho-Seppänen sanoo.

Retkeilijöiden johtokunta kertoo yhdistyksen Facebook-sivustolla olevansa pahoillaan tapahtuneesta ja sanoo tekevänsä kaikkensa asian selvittämiseksi mahdollisimman nopeasti. Valkeakosken Retkeilijät ry:n jäätelökioski on myynyt jäätelöä yli 40 kesän ajan.

Juttua on muokattu 26.5.2023 kello 13.55: Lisätty Valkeakosken Retkeilijät ry:n rahastonhoitajan Terhi Salonaho-Seppäsen kommentit.

Juttua on muokattu 30.5.2023 kello 8.56: Korjattu viallinen maksupääte vanhaksi maksupäätteeksi. Palveluntarjoajan tekninen virhe ei ollut maksupäätteessä, vaan tapahtui, kun rahat veloitettiin asiakkaiden tileiltä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos