Kalasteluviestit kiusaavat Pirkanmaan hyvinvointi­aluetta – toimi näin, jos epäilet huijausta

Sekä Pirkanmaan hyvinvointialue että Tampereen kaupunki tiedottivat keskiviikkona liikkeellä olevista kalasteluviesteistä.

Useista Pirkanmaan hyvinvointialueen (Pirha), Tampereen kaupungin ja näiden kahden tytäryhtiöiden sähköpostiosoitteista on lähtenyt keskiviikkona tietojenkalasteluviestejä. Asiasta kertovat Pirha ja Tampereen kaupunki tiedotteissaan.

Viestejä on muun muassa lähetetty pirha.fi-, fimlab.fi-, coxa.fi-, sydansairaala.fi- ja tampere.fi-loppuisista sähköposteista.

Pirhan ja Tampereen kaupungin mukaan viestien vastaanottajina on ollut pääasiassa organisaatioiden ja niiden tytäryhtiöiden omaa henkilöstöä. On kuitenkin mahdollista, että kalasteluviestejä on päätynyt myös yksityishenkilöille ja muihin organisaatioihin.

Huijausviestit näyttävät turvasähköpostilta tai allekirjoituspyynnöiltä. Niissä kehotetaan klikkaamaan auki suojattu viesti tai avaamaan allekirjoituspyyntö. Jos viestin linkkiä klikkaa, siitä avautuvaan kirjautumissivuun syötetyt tiedot päätyvät tietojenkalastelijalle.

Toimi näin

Jos saat huijausviestin

Älä klikkaa kuvia, linkkejä tai liitteitä.

Poista viesti.

Jos olet jo klikannut sähköpostiosoitteessa ollutta linkkiä ja antanut tietosi, vaihda välittömästi Windows-palvelun salasanasi.

Jos saat allekirjoituspyynnön, joka vaikuttaa aiheelliselta, tarkista viestin aitous. Sen voi tehdä esimerkiksi soittamalla lähettäjälle.

Älä vastaa viestiin sähköpostilla tai välitä viestiä eteenpäin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos