Mies tuomittiin tapon yrityksestä – Puukotti veljeään seitsemän kertaa

Valkeakoskella helmikuussa tapahtuneesta puukotuksesta on annettu tuomio Pirkanmaan käräjäoikeudessa. 19-vuotias mies puukotti veljeään seitsemän kertaa.

19-vuotias mies tuomittiin tapon yrityksestä Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Mies oli helmikuussa puukottanut veljeään hengenvaarallisesti Valkeakoskella.

Pirkanmaan käräjäoikeus antoi tänään keskiviikkona tuomion helmikuussa Valkeakoskella tapahtuneesta puukotuksesta. Marko Mikael Saviniemi tuomittiin tapon yrityksestä kolmen vuoden ja yhdentoista kuukauteen ehdottomaan vankeuteen.

Rikos tapahtui 11. helmikuuta, jolloin 19-vuotias Saviniemi puukotti veljeään ylävartaloon seitsemän kertaa. Puukon terä oli pituudeltaan kahdeksan senttimetriä ja veljelle aiheutui puukotuksesta hengenvaarallisia sisäelinvammoja, jotka olisivat tuomion mukaan johtaneet todennäköiseen kuolemaan, ellei häntä olisi saatu nopeasti hoitoon.

Lue lisää: Mies puukotti veljeään Valkeakoskella – Syyttäjä vaatii rangaistusta tapon yrityksestä, epäilty tekijä on poliisille tuttu

Veljekset olivat olleet tekopäivänä yhteisten tuttaviensa kanssa viettämässä iltaa heidän yhteisen kaverinsa luona. Molemmat olivat olleet tekoaikaan tukevassa humalassa.

Todistajina olleiden kavereiden mukaan veljeksillä oli ollut illan aikana suusanallista riitaa ja yksi läsnäolijoista oli mennyt veljesten väliseen tönimistilanteeseen väliin. Todistajat eivät kuitenkaan kertomansa mukaan olleet havainneet uhkailua tai pitäneet tilannetta vakavana.

Muut asunnossa olleet poistuivat asunnosta hetkeksi lähtiessään ulos tupakoimaan ja avaamaan paikalle saapuvalle tuttavalle alaovea. Asunnosta oli kuulunut ikkunan kautta ulos meteliä, ja muiden saapuessa takaisin asuntoon he havaitsivat Saviniemen puukottaneen veljeään ja soittivat hätäkeskukseen.

Saviniemen tuomio on yhdistelmärangaistus, sillä hän oli tekoaikaan ehdollisen vankeuden koeajalla. Saviniemi oli tuomittu viime vuoden maaliskuussa Pirkanmaan käräjäoikeudessa nuorena henkilönä sekä kotirauhan rikkomisesta, pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta että haitanteosta virkamiehelle.

Saviniemi velvoitettiin maksamaan veljelleen korvauksia kivusta ja särystä, tilapäisestä haitasta, ansionmenetyksistä ja lääkekorvauksista yhteensä 27 358 euroa.

Tämän lisäksi maksettavaksi tuli vastapuolen oikeudenkäyntikuluja, todistelukustannuksia, asianosaiskuluja, lääkärintodistuksen lunastusmaksu sekä rikosuhrimaksu. Veljelle määrätyt korvaukset mukaan lukien maksettavaa Saviniemelle tuli yhteensä 31 606 euroa.

3792 euroa puolustuksen kuluja määrättiin valtion vahingoksi.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos