Lapsia Valkeakosken Kepparimaassa kuvanneesta henkilöstä heräsi huoli – ”Poliisiin saa olla aina yhteydessä”

Sorrilan koulusta on viestitty huoltajille, että ainakin Kepparimaassa ja vapaa-aikakeskuksen alueella on tehty havaintoja lapsia kuvaavasta vanhemmasta miehestä.

Lain mukaan julkisella paikalla valokuvaaminen on lähtökohtaisesti sallittua. Koti- ja julkisrauhan piirissä tilanne voi olla toinen.

Sorrilan koulun rehtori Esko Silvola vahvistaa koulun viestittäneen asiasta kaikille huoltajille ja kertoo taustalla olleen yhden huoltajan lapsilta kuulema tapaus.

”Huoltaja oli lapsiltaan kuullut, että tuntematon mies oli pyytänyt lupaa valokuvata heitä. Huoltajalle oli tästä herännyt huoli, ja hän oli myös ottanut yhteyttä poliisiin. Sieltä oli neuvottu kääntymään koulunkin puoleen”, Silvola kertoo.

Myös Silvola soitti huoltajan yhteydenoton jälkeen poliisille, ja virkavallan ohjeistuksen mukaisesti viestitti tapauksesta Wilman välityksellä kaikille vanhemmille. Tiedonannon jälkeen rehtoriin otti yhteyttä toinenkin vastaavista kokemuksista lapsiltaan kuullut huoltaja.

Lasten kertoman mukaan noin 60-vuotias mies on kuvannut eri-ikäisiä lapsia lähipäivinä ainakin Kepparimaassa Walklandian aluella sekä vapaa-aikakeskuksen alueella. Kuvaaminen on tapahtunut vapaa-ajalla. Välillä kuvaamiseen on pyydetty lupaa ja välillä mies on kuvannut vaivihkaa.

Rehtorin mukaan Sorrilan koululle ei ole aiemmin kantautunut tietoa vastaavasta toiminnasta.

”Vuosien saatossa on ollut yksittäisiä tapauksia, mutta ei kuvaamiseen liittyviä. Joitakin vuosia sitten vanhempia tiedotettiin tapauksesta, jossa tuntematon auto oli pysähtynyt lasten kohdalla ja pyytänyt heitä koulumatkalta kyytiin”, Esko Silvola sanoo.

Sisä-Suomen poliisin Valkeakosken tutkinnanjohtaja Lassi Suoranta kertoo, että poliisi on tietoinen tapauksista ja keskustelusta, mutta varsinaisia rikosilmoituksia ei ole tehty.

Suoranta muistuttaa, että julkisella paikalla kuvaaminen on lain mukaan sallittua, mutta koti- tai julkisrauhan piirissä tilanne voi olla toinen. Mikäli kuvaaminen häiritsee tai herättää epäilyksiä, on syytä ottaa yhteyttä poliisiin.

”Poliisiin saa aina olla yhteydessä. Me sitten selvitämme, onko aihetta toimenpiteisiin.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos