Pirha hakee rakennuslupaa Taysin lasten- ja nuortenpsykiatrian uudisrakennukselle

Lasten- ja nuortenpsykiatrian palvelutarve on kasvanut Pirkanmaalla, ja Taysin alueelle haetaan rakennuslupaa uudelle yksikölle.

Tällä hetkellä lasten- ja nuortenpsykiatrian yksiköt sijaitsevat Taysissa kahdessa rakennuksessa.

Lasten- ja nuortenpsykiatrian palvelutarve on kasvanut Pirkanmaalla. Pirkanmaan hyvinvointialueen (Pirha) aluehallitus päätti maanantaina hankesuunnitelmasta ja rakennusluvan hakemisesta.

Tällä hetkellä lasten- ja nuortenpsykiatrian yksiköt sijaitsevat Tampereen yliopistollisessa sairaanalassa (Tays) G- ja L-rakennuksissa, ja nyt rakennuslupaa tullaan hakemaan sairaala-alueen Y-talon paikalle.

Y-talo on tällä hetkellä vuokrattuna Taysin tukisäätiölle henkilökunnan vuokra-asunnoiksi. Y-talon asukkaiden vuokrasopimukset ja tontin maanvuokrasopimus Taysin tukisäätiöltä irtisanotaan vasta sitten, kun hankkeen rakennuslupa on saanut lainvoiman.

Lasten- ja nuortenpsykiatrian uudisrakennus on mukana Pirkanmaan hyvinvointialueen investointisuunnitelmassa vuosille 2023–2026, ja sosiaali- ja terveysministeriö on hyväksynyt suunnitelman.

Aluehallitus päätti maanantaina esittää aluevaltuustolle investointisuunnitelman hyväksymistä vuosille 2024–2027, minkä lisäksi esitetään, että aluehallitus käynnistäisi valtionvarainministeriön kanssa neuvottelut lainanottovaltuuden muuttamiseksi.

Valtioneuvosto voi muuttaa hyvinvointialueen lainanottovaltuutta, jos investoinnit ovat välttämättömiä hyvinvointialueen palvelujen tuottamisen jatkuvuuden kannalta tai lainsäädännössä edellytettyjen palvelujen turvaamiseksi eikä investointeja ole mahdollista rahoittaa muilla tavoin.

Muutossopimus hyväksyttiin

Aluehallitus hyväksyi muutossopimukset Kolmostien Terveyden ja Mäntänvuoren Terveyden kanssa. Ne ovat Pihlajalinnan tytäryhtiöitä. Jatkossa hyvinvointialue tuottaa itse alueen asukkaille vaativan erikoissairaanhoidon palvelut. Lisäksi hyvinvointialue tuottaa jatkossa osan lasten, nuorten ja perheiden palveluista, joita yhtiöt ovat tuottaneet.

Maanantaina hyväksyttiin myös viestintäohjelma lähivuosille. Hyvinvointialueen viestinnän periaatteita ovat avoimuus, palveluhenkisyys, saavutettavuus, oikea-aikaisuus, vastuullisuus, vaikuttavuus ja rohkeus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos