Pirkanmaalle annettu varoitus voimakkaasta tuulesta – puuskat voivat kaataa puita

Tuulivaroitus on annettu koko Suomeen noin Oulun korkeudelta etelään.

Keskiviikkona tuulee niin lujaa, että puita voi kaatua. Rakoileva pilvikerros saa tuulen kulkemaan vielä nopeammin puuskissa. Pirkanmaalle on kuitenkin ennustettu pilvistä säätä, ei pilvipeitteen rakoilua.

Keskiviikko on erittäin tuulinen päivä Pirkanmaalla. Koko Suomeen noin Oulun korkeudelta etelään on annettu varoitus voimakkaasta tuulesta. Varoitusta ei ole annettu Lappiin ja Koillismaalle.

Pirkanmaalla tuulivaroitus on annettu keskiviikkona kello 10–21. Tuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, ja se voi yltyä puuskissa jopa yli 15 metriin sekunnissa.

Päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo Ilmatieteen laitokselta sanoo, että voimakkaimmat tuulet ovat Etelä- ja Lounais-Suomessa.

”Siellä voimakkaimmat puuskat voivat olla 11–20 metriä sekunnissa. Kovimmat puuskat tapahtuvat todennäköisesti iltapäivän tunteina.”

Pilvisyys vaikuttaa tuulen nopeuteen. Rakoileva pilvikerros saa tuulen kulkemaan vielä nopeammin puuskissa. Pirkanmaalle on kuitenkin ennustettu pilvistä säätä, ei pilvipeitteen rakoilua.

Sinisalo sanoo, että on todennäköistä, että esimerkiksi puita kaatuu voimakkaan tuulen seurauksena. Tuulivaroitus on annettu edellä mainittujen maa-alueiden lisäksi merialueille merenkurkkua, Perämerta ja Suomenlahden itäosaa lukuun ottamatta.

Pirkanmaalla on voimassa myös metsäpalovaroitus, mikä johtuu kuivuudesta. Tuulisella säällä palot myös leviävät erittäin nopeasti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos