Näin sujui jätehuoltoyhtiö Kiertokapulan vuosi 2022: Liikevaihto kasvoi 9 prosenttia

Myös kerättyjen jätteiden määrä jatkoi viime vuonna kasvamistaan.

Kiertokapulan vastaanottaman jätteen hyötykäyttöaste oli 99 prosenttia, kertoo yhtiö tiedotteessaan. Arkistokuva.

Jätehuoltoyhtiö Kiertokapulan liikevaihto kasvoi viime vuonna noin 9 prosenttia, kertoo yhtiö yhtiökokoustiedotteessaan.

Yhtiön liikevaihto oli viime vuoden tilikaudella noin 34,8 miljoonaa euroa. Liikevoitto tilikaudelta oli noin 3,25 miljoonaa euroa.

Vuonna 2022 yhtiön investointien kokonaismäärä oli 10,7 miljoonaa euroa. Investoinneissa on niin ympäristövelvoitteisiin liittyviä, kuin palveluiden parantamiseen liittyviä investointeja.

321 752 tonnia jätettä

Kiertokapula vastaanotti viidellä jätteidenkäsittelyalueellaan lähes kaikkia yksityisiltä kuntalaisilta syntyviä jätejakeita sekä kaupan ja teollisuuden yhdyskunta- ja rakennusjätettä yhteensä 321 752 tonnia. Määrässä oli kasvua edelliseen vuoteen verrattuna lähes 40 000 tonnia.

Vastaanotettujen jätteiden hyötykäyttöaste oli 99 prosenttia, eli suurin osa jätteestä jatkoi matkaansa hyödynnettäväksi joko materiaalina tai energiana. Suurin osa asumisessa syntyvästä seka- ja kuivajätteestä toimitettiin energiahyötykäyttöön Fortum Waste Solutions Oy:n jätevoimalaan Riihimäelle. Erilliskerätty biojäte käsiteltiin St1 Oy:n bioetanolilaitoksen lisäksi Gasumilla, Envor Oy:llä ja Kekkilä Oy:n kompostointilaitoksella.

Tänä vuonna yhtiö viettää 30 vuotisjuhlavuottaan. Tätä juhlistetaan vuoden aikana monin tavoin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos