Mies puukotti veljeään Valkeakoskella – Syyttäjä vaatii rangaistusta tapon yrityksestä, epäilty tekijä on poliisille tuttu

Mies löi veljeään puukolla useita kertoja ylävartaloon. Mies on aiemmin tuomittu useista lievemmistä rikoksista.

Valkeakosken puukotuksen käsittely aloitettiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa keskiviikkona 10. toukokuuta. Kuva on otettu oikeustalolta elokuussa 2021.

Aluesyyttäjä Hanna Kankaala esittää Valkeakosken puukotuksesta epäiltyä, 19-vuotiasta miestä rangaistavaksi tapon yrityksestä. Asian käsittely aloitettiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa keskiviikkona.

Väkivaltarikos tapahtui Valkeakoskella 11. helmikuuta. Syyttäjän mukaan mies oli yrittänyt tappaa veljensä lyömällä tätä puukolla ainakin seitsemän kertaa ylävartaloon. Puukottaminen aiheutti uhrille useita vakavia vammoja, jotka ovat vaatineet laajaa leikkaus- ja tehohoitoa.

Pirkanmaalainen mies vangittiin käräjäoikeudessa 14. helmikuuta todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä. Syytetty on poliisin esitutkinnassa kertonut lyöneensä veljeään puukolla useita kertoja.

Epäilty on poliisille entuudestaan tuttu. Mies on aiemmin tuomittu muun muassa vahingonteosta sekä useista näpistyksistä.

Syyttäjän mukaan teon tarkoituksena on ollut tappaa uhri tai ainakin syytetyn on täytynyt ymmärtää, että teko olisi varsin todennäköisesti voinut johtaa uhrin kuolemaan.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään neljä vuoden mittaista ehdotonta vankeusrangaistusta. Lisäksi syyttäjä vaatii, että miehelle maaliskuussa määrätty ehdollinen vankeus pannaan täytäntöön.

Kun vankeus tuomitaan oikeudessa ehdollisena, rangaistuksen täytäntöönpano lykkääntyy koeajaksi. Miehen ehdollisen vankeuden koeajaksi oli määrätty maaliskuussa vuosi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos