Taloustilanne vaatii säästöjä: Valkeakosken kaupunki aloittaa yt-menettelyn – Kaupunginhallituksen odotetaan päättävän asiasta maanantaina

Yhteistoimintamenettely liittyy siihen, että Valkeakosken on pakko ryhtyä tasapainottamaan talouttaan. Keskeistä on löytää säästöä.

Valkeakosken kaupungille ryhdytään laatimaan talouden tasapainotuspakettia. Poliittisten ryhmien vetäjien neuvotteluista ensimmäinen on 23. toukokuuta.

Valkeakosken kaupunginhallitukselle esitetään maanantaina 15. toukokuuta, että kaupungissa käynnistetään jatkuva yhteistoimintamenettely. Perusteet ovat tuotannolliset ja taloudelliset.

Yt-neuvottelut koskevat koko kaupungin henkilöstöä. Pääsääntöisesti taloudellista toimintaa harjoittavissa yrityksissä ja yhteisöissä puhutaan nykyisin yhteistoimintalain mukaisista muutosneuvotteluista, mutta kaupungin olleessa kyseessä neuvottelun nimen määrittelee työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnissa annettu laki. Valkeakoskella on tarkoitus on toteuttaa toimenpiteitä, joilla kaupungin taloutta tasapainotetaan vuosina 2024 – 2026.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos