Tee rikosilmoitus, jos sinunkin autoasi vahingoitettiin viime viikolla Valkeakosken keskustassa

Poliisin mukaan viime viikon puolivälissä Valkeakosken keskustassa tehdyt vahingonteot ovat esitutkinnassa.

Keskiviikon vastaisena yönä 3. toukokuuta Valtakadulla särjettiin ainakin tätä autoa.

Valkeakosken poliisi on kirjannut Valkeakosken keskustassa tehdyistä ilkivallanteoista useita rikosilmoituksia. Teot ajoittuivat tällä tietoa keskiviikon 3. toukokuuta aamuyöhön ja varhaiseen aamuun. Ne kohdistuivat muun muassa autoihin.

Tapaukset ovat nyt poliisin esitutkinnassa, missä niitä tutkitaan vahingontekoina.

Sisä-Suomen poliisin Valkeakosken tutkinnanjohtaja Lassi Suoranta ei ota kantaa siihen, onko ketään teoista epäiltynä tavoitettu, koska esitutkinta on alkuvaiheessa.

”Poliisi selvittää tapahtumien kulkua yleisesti”.

Kaupunkikeskusta on melko hyvin katettu valvontakameroin. Niistä lienee apua tutkinnassa?

”Kyllä se näin on.”

Minkälaisissa summissa vahingoissa liikutaan, siitä ei ole arvioita. Tietoa karttuu poliisin puhuttaessa vahingoista ilmoittavia asianomistajia.

”Pelkästään auton naarmuttamisesta korjauskustannukset ovat aika mittavia, kun pienestäkin naarmusta joudutaan esimerkiksi ovi maalaamaan. Silloin puhutaan useiden satojen eurojen vahingosta. ”

Vahingot voivat nousta tuhansiinkin euroihin. Yhden asianomistajan autosta oli auton lasit rikottu ja heitelty myös auton takaoveen kivellä. Sivupeileihin ja oviinkin oli potkittu.

Vahingontekoalue on Valkeakosken keskustassa, mutta sen laajuus on vielä selvityksessä. Ensimmäisiä rikosilmoituksia tuli Valtakadun eteläpäästä.

”Jos joku vielä huomaa esimerkiksi ajoneuvoaan tapahtuma-alueella vahingoitetun, häntä pyydetään ilmoittautumaan ja tekemään sähköinen rikosilmoitus.”

Rikostutkijoilla on Valkeakoskella kiireiset ajat.

”Valkeakosken poliisin rikostutkinta joutuu tällä hetkellä käyttämään paljon aikaa törkeämpiin omaisuusrikoksiin, kuten Urjalan koulupaloon sekä kalliiden työkoneiden anastuksiin. ”

Valkeakoskelta on anastettu eli jätetty palauttamatta esimerkiksi Avant 528 -kuormaaja kuljetuskärryineen. Kärry on löytynyt renkaat puhkottuina ja järveen työnnettynä Tampereelta. Anastuksesta on rikosilmoitus tehty ja poliisi tutkii asiaa törkeänä varkautena.

Suoranta viittaa Urjalan palolla torstaina 4. toukokuuta Urjalassa olleeseen tulipaloon, jossa tuhoutui kaksi vanhan kotiteollisuuskoulun kaksi rakennusta.

Lue lisää: Ilkivaltaa Valkeakosken keskustassa: Kohteena autot, ikkunat ja ravintolan kalusteet

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos