Harrastava Valkeakoski -toimintaan valtionavustusta liki 60 000 euroa

Rahoitus on myönnetty peruskoulun oppilaille lukuvuonna 2023–2024 järjestettävään Harrastava Valkeakoski -toimintaan.

Harrastava Valkeakoski -hankkeella mahdollistetaan kaikille lapsille ja nuorille mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteyteen. Kuvassa Sara Sundell ja Fiona Koriseva leipoivat Tietolan koulussa järjestetyssä kokkikerhossa marraskuussa 2022.

Harrastava Valkeakoski -toimintaan on myönnetty uusi 58 000 euron valtionavustus. Päätöksen rahasta on tehnyt Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto. Valkeakoskella avustusta saaneessa toiminnassa on mukana neljä koulua ja yhteensä noin 2 250 oppilasta.

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet valtionavustusta harrastamisen Suomen mallin toteuttamiseen kaikkiaan 252 hakijalle yhteensä 17 miljoonaa euroa. Myönnetyillä avustuksilla kunnissa järjestetään toimintaa lukuvuonna 2023–2024.

Harrastamisen Suomen mallin ideana on mahdollistaa kaikille lapsille ja nuorille mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteyteen. Toiminta kattaa perusopetuksen 1.–9. luokkien oppilaat.

Avustusta myönnetään kunnille, mutta harrastusten järjestäjinä voivat toimia myös yksityisen tai kolmannen sektorin edustajat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos