Kirkkoneuvosto päätti: Valkeakosken kirkko avataan – Ensin kuitenkin tutkitaan, onko rakennuksessa turvallista työskennellä

Kirkkoneuvostolle annetussa aloitteessa ehdotetaan myös, että Kappelikirkon muutostöihin varattu määräraha siirretään Valkeakosken kirkon tutkimuksiin ja muutostöihin. Kappelikirkon tiloja on suunniteltu parannettavan muun muassa muistotilaisuuksia varten.

Avataanko Valkeakosken kirkko jälleen yleisölle? Ennen ovien aukaisua tarvitaan tutkimus rakennuksen turvallisuudesta, kertoo seurakunnan talousjohtaja.

Sääksmäen seurakunnan kirkkoneuvosto on päättänyt, että Valkeakosken kirkko avataan seurakunnan ja seurakuntalaisten käyttöön. Kirkkoneuvosto päätti asiasta kokouksessaan torstaina 27. huhtikuuta. Taustalla on kirkkovaltuutettu Antti Selkeen allekirjoittama Evankeliumi elämään -valtuustoryhmän helmikuussa tekemä aloite asiasta.

Seurakunnan talousjohtaja Anneli Hell kertoo, että ennen kuin ovia voidaan käytännössä avata, tarvitaan uusi kuntotutkimus. Kirkkoneuvosto päättikin samalla esittää kirkkovaltuustolle 50 000 euron määrärahan myöntämistä kirkossa suoritettavia tutkimuksia varten. Tutkimuksella varmistettaisiin rakennuksen asianmukainen kunto ja työturvallisuus sekä työsuojelunäkökohdat. A-insinöörit-yhtiö on tehnyt arvion tarvittavista tutkimuksista ja niiden kustannuksista.

Kirkkovaltuustolle esitettävä 50 000 euron määräraha kattaisi tutkimukset, joilla selviää, paljonko varsinaiset korjaus- tai muutostyöt maksavat.

Hell kertoo, että järjestyksessä ensin haetaan kirkkovaltuustolta määräraha tutkimuksiin, sitten käsitellään niiden tuloksia.

”Pelkkä ovien aukaisu ei riitä. Kirkossa tarvitaan seurakunnan henkilökuntaa, jolla pitää olla turvalliset työskentelyolosuhteet”, Hell sanoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Sääksmäen seurakunnan talousjohtaja Anneli Hell muistuttaa, että kirkossa tarvitaan seurakunnan henkilökuntaa, jolla pitää olla turvalliset työskentelyolosuhteet.

Päätös äänestyksen jälkeen

Seurakunta on tehnyt kirkosta purkupäätöksen maaliskuussa 2018, mutta asiasta ei ole ollut seurakunnassa yksimielisyyttä ja ratkaisua on koeteltu valittamalla. Oikeuskäsittely on kesken.

Kirkkoneuvoston kokouksessa päätös ovien avaamisesta syntyi äänestyksen jälkeen. Esittelijän alkuperäinen, äänestyksen hävinnyt ehdotus oli, että kirkko pysyisi suljettuna purkamista koskevan päätöksen käsittelyn loppuun saakka, ja tänä aikana ei olisi tarkoituksenmukaista tehdä tutkimuksia.

Antti Selkee esitti kirkkoneuvoston kokouksessa Ulla Karppilan kannattamana, että kirkkoneuvosto päättää avata Valkeakosken kirkon seurakunnan ja seurakuntalaisten käyttöön.

Esittelijän ehdotus hävisi äänin 4–5, ja Selkeen ehdotus tuli päätökseksi. Kirkon avaamista puolsivat Selkee, Jorma Kantola, Ulla Karppila, Pia Kekkonen ja Marianne Marenk. Esittelijän kannalla olivat Minna Horelli, Olli Paasio, Elina Virtanen ja kirkkoherra, neuvoston puheenjohtaja Timo Waris.

Esitys: Kappelikirkon muutokset perutaan

Torstain kokouksessa Antti Selkee myös jätti kirkkoneuvostolle aloitteen, jossa esitetään talousarviomuutosta vuodelle 2023 siten, että Kappelikirkon muutoksiin varattu 120 000 euroa siirretään Valkeakosken kirkon tutkimuksiin ja mahdollisiin muutostöihin.

Kappelikirkkoa on suunniteltu muutettavan nykyistä paremmin sopivaksi muun muassa muistotilaisuuksien järjestelyyn. Raha oli varattu tätä tarkoitusta varten.

Selkeen aloite käsitellään seuraavassa kirkkoneuvoston kokouksessa.

Valkeakosken kirkko asetettiin keväällä 2018 käyttökieltoon irtoamisvaarassa olleiden laattojen ja sisäilmaongelmien vuoksi. Kirkon tulevaisuutta on selvitetty noin vuosikymmenen ajan.

Lue lisää: Sääksmäen seurakunnan tilinpäätös valahti alijäämäiseksi, mutta talous on silti hyvällä tolalla – ”Tulot riittävät menoihimme”

Lue lisää: Aloite: Valkeakosken kirkko on avattava ja otettava taas käyttöön

Lue lisää: Koko Pirkanmaan ääniharavaksi noussut Riikka-Leena Eerola-Nieminen: ”Kirkkoasiasta on mahdollista tehdä uusi päätös”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos