Paikallinen rakennusliike on kiinnostunut Valkeakosken keskustan kerrostalo­tontista

Vain yksi yritys jätti kaupungille hakemuksen tontista.

Salonkatu 14:n toistaiseksi tyhjä kerrostalotontti Valkeakosken keskustassa 4. huhtikuuta 2023. Vasemmalla näkyy viime vuonna valmistunut Wilhelmi-kerrostalo.

Valkeakosken keskustan tiivistäminen on etenemässä. Paikallinen rakennusliike Keski-Hämeen Rakennus on jättänyt kaupungille hakemuksen kerrostalotontista, joka sijaitsee osoitteessa Salonkatu 14. Yritys oli ainoa, joka jätti tontista hakemuksen määräaikahaussa.

Kaavan mukaan tontille voi rakentaa nelikerroksisen talon ja huoltorakennuksen, joille kulku tapahtuisi Valkeakoskenkadulta Valkeakosken kaupunginteatterin viereltä. Kerrostalo sijoittuisi Salonkadun puoleiseen päähän tonttia.

”Tarkoitus on saada keskusta-alueelle lisää kerrostaloasumista ja tiiviimpää asumista, joka palvelee kaupungin keskustaa”, maankäyttöasiantuntija Julia Kurkilahti kertoo.

Seuraavaksi tontin varaamisesta Keski-Hämeen Rakennukselle tehdään viranhaltijapäätös. Kurkilahden mukaan vielä ei tiedetä, haluaako yritys ostaa vai vuokrata tontin kaupungilta. Tontti on pinta-alaltaan 2 457 neliötä.

Keski-Hämeen Rakennus on rakennuttanut viime vuonna valmistuneen Wilhelmi-kerrostalon, joka sijaitsee toistaiseksi tyhjillään olevan tontin vieressä osoitteeseen Salonkatu 12.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos