Tuli karkasi risujen poltosta Akaassa – pelastuslaitos muistuttaa ruohikkopalojen vaarasta

Ruohikko- ja maastopalokausi on alkanut Pirkanmaalla. Palomestari muistuttaa, että aluskasvullisuus on nyt hyvin kuivaa.

Akaassa Lyhteentiellä syttyi torstaina aamupäivällä ruohikkopalo. Palo sai alkunsa risujen poltosta, mistä se levisi maastoon.

Palomestari Sakari Bragge Pirkanmaan pelastuslaitokselta sanoo, että kesannolla ollutta peltoa paloi noin 20 kertaa 20 metriä kokoiselta alueelta.

”Saimme hyvin palon hallintaan, rajattua ja sammutettua”, Bragge kertoo. Palo ei päässyt leviämään, eikä siitä aiheutunut vahinkoja rakennuksille tai ihmisille.

Pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta maastopalosta kello 11.20. Ilmoituksen mukaan paikalle lähti useampi pelastuslaitoksen yksikkö.

Voimassa varoitus

Bragge muistuttaa Pirkanmaalle annetusta ruohikkopalovaroituksesta. Nuotiota tai muuta avotulta ei saa sytyttää, jos voimassa on metsä- tai ruohikkopalovaara. Ilmatieteen laitoksen antama varoitus on voimassa koko loppuviikon.

”Ruohikkopalovaara on täysin perusteltu. Aluskasvillisuus on nyt todella kuivaa ja sen lisäksi tuo puuskainen tuuli voi vielä saada aikaan sen, että palo voi levitä hyvinkin nopeasti”, Bragge sanoo.

Ruohikko- ja maastopalokausi on alkanut Pirkanmaalla. Esimerkiksi sunnuntaina maastoa paloi niin Urjalassa kuin Ylöjärvellä. Ylöjärvellä palo sai alkunsa risujen poltosta, Urjalassa sähkölinjoihin lentäneestä linnusta.

Pelastuslaitoksen tilastojen mukaan Pirkanmaalla oli viime vuonna 156 maastopaloa. Tälle vuodelle pelastuslaitos on toistaiseksi tilastoinut kymmenen maastopaloa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos