Aurinkopaneelit päiväkodin ja terveyskeskuksen katolle Valkeakoskella

Rauhalan koululla ja päiväkodilla luovutaan öljylämmityksestä.

Yli 150-vuotias Rauhalan koulutalo pysyy Valkeakosken kouluverkossa Sääksmäen koulun yksikkönä. Lämpöremontti on kuitenkin tarpeen.

Valkeakosken kaupunki hankkii aurinkovoimalat Palmurinteen päiväkotiin ja terveyskeskukselle. Tarjoukset pyydettiin 25 kilowatin aurinkovoimalalle Palmurinteeseen ja 40 kilowatin voimalalle terveyskeskukseen.

Määräaikaan mennessä kaupunki sai kaksi tarjousta. Tarjouskilpailun voitti halvimmalla tarjouksellaan Avitor Sähkö Oy kokonaishinnalla, joka on vähän yli 70 000 euroa.

Sääksmäelle Rauhalan koululle ja päiväkodille on hankittu lämmitystavan muutosurakka, jolla voidaan säästää sekä ympäristöä että lämmittämiseen kuluvaa rahaa. Molemmissa vaihdetaan öljylämmitys ilma-vesilämpöpumppuihin. Tästä urakasta saatiin kolme tarjousta. Tarjouksia vertailtiin hinta-laatusuhteen perusteella. Kokonaistaloudellisesti edullisimmin urakan tekee Energy Center Finland Oy. Kokonaishinnaksi tulee 90 000 euroa.

Kärjenniemen koulun tiivistys- ja alapohjakorjauksessa ei päästy vielä tekemään hankintaa, sillä määräaikaan saatiin vain yksi hyväksytty tarjous. Hankinta keskeytettiin ja päätettiin järjestää tarjouskilpailu uudelleen. Siinä hyväksytään nyt muutkin kuin työselostuksessa määritetyt tiivistysjärjestelmät ja pinnoitteet.

Lue lisää: Miten Valkeakosken kaupunki reagoi energian hinnannousuun? – Erillisistä säästötoimista ei ole toistaiseksi keskusteltu, mutta energiansäästön puolesta on tehty jo paljon

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos