Lempäälä jättäytyi pois kirjastoautokimpasta – Mihin haluaisit Valkeakosken kirjastoauton pysäkin?

Kirjastoauto ajaa nykyään ainoastaan Valkeakoskella, sillä Lempäälän pysäkit jäivät siltä pois viime vuoden lopussa.

Kirjastoauto Walle palveli sekä Valkeakoskea että Lempäälää vuodet 2007-2022. Edelleen se ajaa Valkeakoskella. Palvelun sisältöön, pysäkkeihin ja aikatauluihin pyydetäään nyt toiveita nettikyselyllä.

Lempäälän kunta irtisanoi Valkeakosken kanssa solmimansa kirjastoauton yhteistyösopimuksen päättymään vuoden 2022 loppuun, joten kirjastoauton reittisuunnittelu on nykyisin kokonaan Valkeakosken kaupunginkirjaston käsissä.

Syksyn aikataulusuunnittelulle kirjasto saa pohjaa myös avaamansa kirjastoautokyselyn vastauksista.

”Tavoitteenamme on kartoittaa asiakastyytyväisyyttä ja toisaalta toiveita uusista pysäkeistä ja toivotuista pysäkkiajoista”, kirjastotoimenjohtaja Laila Uusitalo Valkeakosken kaupunginkirjasto Valosta kertoo.

Asiakaskysely on tarkoitettu sekä yhteisöasiakkaiden kuten päiväkotien ja koulujen kuin myös henkilöasiakkaiden -vastattavaksi.

” Lisäksi haluamme selvittää toiveita aineistolajeista ja tapahtumista sekä mahdollisista uusista palveluista.”

Kirjastoautokimppa purkautui, koska 35 prosentin osuus yhteisen kirjastoauton palveluista ei enää riittänyt Lempäälälle.

”Käsittääkseni heillä etenkin koulupysäkkien tarpeet ovat kasvaneet niin, että he ostivat Hämeenkyrön käytetyn kirjastoauton ja ryhtyivät tuottamaan kirjastoautotoimintaa yksin omalla autolla. Lempäälässähän oli vuonna 2022 alle 15-vuotiaita 5  301 kun Valkeakoskella oli 3  156 alle 15-vuotiasta. Valkeakosken osuus yhteisistä kirjastoautopalveluista oli kuitenkin 65 prosenttia.”

Uusitalo sanoo, että juuri tällä hetkellä ei ole otollinen aika investoida Valkeakoskella uuteen kirjastoautoon, kun säästökohteita etsitään.

”Yhteistyösopimuksen purkautumisen vuoksi kirjastoauto Wallen vuotuiset kilometrit putoavat ja pienillä korjauksilla se arvioiden mukaan palvelee vielä vuosia. Nyt etsimmekin ajatuksia palvelun sisällöstä emmekä keskity kuoreen”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos