Pirkanmaalla voimassa ruohikkopalovaroitus – Sunnuntaina sähkölankoihin lentänyt lintu sytytti laajan maastopalon Urjalassa

Kuivaa sänkipeltoa paloi nelisen hehtaaria. Pelastuslaitos sammutti paloa pari tuntia.

Pirkanmaalla on voimassa ruohikkopalovaroitus. Ilmatieteen laitoksen varoituskartan mukaan ruohikkopalon vaara on kuivuudesta johtuen ilmeinen. Tuulisella säällä palot leviävät erittäin nopeasti.

Sunnuntaina Urjalassa Vahostentiellä syttyi laaja maastopalo, jonka syyksi arvellaan sähkölinjoihin lentänyttä lintua. Linnun lajista ei ole täyttä varmuutta, mutta päivystävä palomestari Pasi Saari kertoo, että linnun on epäilty olleen joutsen.

Saari kertoo, että pelastuslaitoksen hälyttivät läheisen talon asukkaat. Saari kertoo, että tuuli vaikeutti sammutusta ja palo oli vaarassa levitä laajalle. Lähimmät rakennukset olivat noin sadan metrin päässä oleva lato ja hieman kauempana oleva asuinrakennus.

Kaikkiaan sänkipeltoa paloi noin neljän hehtaarin alueelta. Pelastuslaitos sammutti paloa kaikkiaan pari tuntia. Hälytys palopaikalle tuli hieman ennen ilta kuutta. sammutustöissä käytettiin kahta mönkijää. Paikalla oli kaksi paloautoa ja kaksi säiliöautoa.

Maastopalo oli sunnuntaina jo toinen Pirkanmaalla. Aiemmin tuli karkasi risujen poltosta pihapiiriin Ylöjärvellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos