Hupsista: Väärällä tieosuudella Valkeakoskella sai hetken ajan ajaa satasta – Syynä mahdollisesti tuulinen sää

Nopeusrajoitus on nyt korjattu.

Talvi- ja pimeänajan nopeusrajoituksien päättymisen jälkeen Pispantallin risteyksestä Tampereen suuntaan vanhaa kolmostietä lähdettäessä on ollut satasen nopeusrajoitus ja Valkeakoskelle päin 80:n rajoitus. Satasen rajoitus osoittautui kuitenkin virheelliseksi.

Tiellä 130 Pispantallin risteyksen lähettyvillä on hetken aikaa saanut ajaa vahingossa lyhyen pätkän satasta kahdeksankymmenen nopeusrajoitusalueella.

Asioiden todellinen laita kävi ilmi, kun Valkeakosken Sanomat kysyi 100 km/h -nopeusrajoitusalueesta ely-keskuksesta. Satasen nopeusrajoitus oli heti Pispantallin risteyksen jälkeen Lempäälän suuntaan lähdettäessä. Toiseen suuntaan ajettaessa nopeusrajoitus oli 80 kilometriä tunnissa.

Pirkanmaan ely-keskuksen maanteiden hoidon projektipäällikkö Pertti Valo kävi tarkastamassa paikan ja totesi heti, että kyseinen nopeusrajoitus on väärin. Hänellä oli virheen synnystä myös teoria.

”Kyseessä on käännettävä merkki, joka on todennäköisesti tuulessa heilunut ja mennyt väärään asentoon”, Valo kuvailee.

Käännettävät merkit ovat kuin avonainen kirja, jota voi kääntää eri sivulle vallitsevan nopeusrajoituksen mukaisesti. Valo käänsi merkin saman tien oikeaan asentoon 80 kilometriä tunnissa.

100 kilometriä tunnissa -rajoitukset alkavat kyseisellä tieosuudella Valkeakosken ja Lempäälän välillä aiempaan tapaan vasta Korentijärventien liittymän jälkeen Lempäälän suuntaan.

Pirkanmaan ely-keskuksen liikenneturvallisuusasiantuntija Leena-Maria Mäntylän mukaan alueella ei ole muutettu nopeusrajoituksia.

Kesänopeusrajoituksiin siirryttiin viime viikolla. Mäntylän mukaan nopeusrajoitusten jääminen talvirajoituksille ei kuitenkaan aina tarkoita, että liikennemerkit olisivat väärin. Alemmat nopeusrajoitukset voivat jäädä käyttöön, jos esimerkiksi tie on huonokuntoinen.

Mäntylän mukaan epäillyn väärän liikennemerkin kaltaisissa, kiireettömissä kysymyksissä voi laittaa ely-keskukselle palautetta Palauteväylän kautta joko netissä palautevayla.fi, puhelimella numeroon 0295 020 600 tai sähköpostitse liikenteen.asiakaspalvelu@ely-keskus.fi.

Kiireellisissä, välitöntä huomiota vaativissa ongelmissa taas tulee olla yhteydessä Tienkäyttäjän linjaan numeroon 0200 2100.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos