Omavoima maksaa tässä kuussa yli 3 miljoonaa euroa sähköhyvityksiä – Toinen erä tulossa ensi kuussa

Takautuvaa sähköhyvitystä saa yli 10 000 asiakasta.

Toimitusvelvollista sähköä valtaosassa Valkeakoskea myyvä Omavoima on hyvittänyt asiakkaiden loppuvuoden korkeita sähköenergiakuluja. Ensimmäinen hyvityserä on huomioitu huhtikuun sähkölaskulla. Tuki tulee valtiolta, mutta käytännössä hyvityksen hoitavat sähköyhtiöt.

Automaattisesti maksettava sähköhyvitys ei vaikuta muihin valtion päättämiin sähkölaskujen tukimuotoihin.

Omavoiman toimitusjohtaja Jesse Ruotsalainen kertoo, että yhtiön kautta asiakkaat saavat yhteensä yli 3 miljoonan euron hyvitykset marras–joulukuun korkeista sähkölaskuista. Hyvityksen saajia on yli 10 000.

Sähköhyvitystä maksetaan 50 prosenttia neljän kuukauden ajalta omavastuun ylittävältä osalta. Omavastuu on 90 euroa kuukaudessa. Hyvitystä maksetaan, jos sähkönmyyntisopimuksen sähköenergian hinta on ollut yli 10 senttiä kilowattitunnilta tai jos sopimus on ollut pörssisähkösopimus. Hyvityssummalla on 700 euron katto kuukaudessa.

Toinen hyvityserä näkyy asiakkaalle toukokuussa tulevalla laskulla. Ruotsalainen sanoo, että toinen sähköhyvityserä lasketaan tammikuun kulutuksen ja energiahinnan pohjalta ja kerrotaan kahdella.

Jos asiakas on ollut Omavoiman asiakas marras–tammikuussa mutta ei ole enää huhti–toukokuussa, hyvityksen saa rahana, kun ilmoittaa tilinumeronsa Omavoiman laskutusta hoitavalle Lowell oy:lle. Jesse Ruotsalainen arvioi, että tällaisia asiakkaita saattaa olla joitain satoja. Jos taas marras–tammikuussa on ostanut sähköä joltakin muulta kuin Omavoimalta, tulee ohjeet tilinumeron ilmoittamista varten katsoa edelliseltä sähkönmyyjältä. Toisen erän hyvityksen suorittaa se myyjä, jonka myynnissä asiakas on ollut 31.1.2023.

Omavoiman asiakkaalle sähköhyvitys tulee automaattisesti huhti- ja toukokuun sähkölaskulla. Laskun erittelysivulta näkyy summa. Toimitusjohtaja Jesse Ruotsalainen uskoo, että vastaukset useimpiin kysymyksiin löytyvät laskun erittelystä ja mukana tulevasta tiedotteesta. Ainakin pieni pelko on, että puhelinpalvelu kuitenkin ruuhkautuu tiedustelijoista, vaikka yrityksellä on käytössä myös WhatsApp -palvelunumero ja päivittäinen jonotusaikatiedote nettisivullaan.

Omavoima on Rauman Energian, Vakka-Suomen Voiman, Valkeakosken Energian ja Leppäkoski Groupin omistama sähkönmyyntiyhtiö. Paikallisia pisteitä sillä on kuudella paikkakunnalla: Valkeakoskella, Ikaalisissa, Laitilassa, Raisiossa, Raumalla ja Ylöjärvellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos