Urheilusukeltajat putsasivat sillanalustaa Valkeakoskella: tätä löytyi

Valkeakosken Urheilusukeltajat ottivat siivoustempauksellaan osaa Ylen Miljoonan roskapussin kisaan jo hieman ennakkoon.

Urheilusukeltajien saaliiksi Valkeakosken Isonsillan alta nousi muun muassa 20 pyöränraatoa, muutamia pyörätelineitä ja kaupan ostoskärryjä.

Kolmituntiset talkoot Isonsillan alla Valkeakoskella paljastivat, mitä kaikkea sillalta ja sen kupeelta kanavaan joutuu. Keskiviikkoiltana sillanaluksen vedenalaisiin kätköihin puuttui märkäpuvussa muutama Valkeakosken Urheilusukeltajien jäsen. Muut seuran talkoolaiset kiskoivat löydökset narulla ylös kuiville.

Talkoiden kuivan maan ryhmässä mukana ollut seuran jäsen Pirjo Elijoki kertoo, että saaliiksi saatiin 20 veden alta nostettua polkupyöränraatoa.

”Ne olivat olleet siellä varmasti kauan aikaa. Pinnat olivat jo ruostuneet poikki.”

Isonsillan alta saatiin sukeltajien ja rannalla talkoilleiden yhteistyöllä iso määrä roinaa pois veden pohjasta.

Lisäksi löytyi veden alta ja tuotiin pintaan muutamia kaupan ostoskärryjä. Voimaa on täytynyt käyttää aikanaan silloin, kun sillan alle on onnistuttu upottamaan myös polkupyörätelineitä. Nyt niitäkin kiskottiin takaisin maihin.

Metalliroju toimitettiin talkoopaikalta asianmukaisesti kierrätykseen. Sukellusoperaatio keskellä arkiviikkoa keräsi Elijoen mukaan aika lailla yleisöä. ”Moni luuli ensin, että olemme siellä naaraamassa.”

Työskentelyolot vedessä olivat hyiset hyvistä varusteista huolimatta. Alas kohti kanavaa purjehti vielä myös ylempää lähteneitä jäälautan palasia.

Arki-iltaan talkoot ajoittuivat, koska seuralla oli varattuna viikonlopuksi muuta ohjelmaa. Elijoki kertoo, että urheilusukellus on saanut Valkeakoskella mukavasti myös uusia harrastajia. Monia nuoria käy seuran harjoituksissa Valkeakosken uimahallilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos