Auri Saarelainen Pirkanmaan perussuomalaisten ääniharavoista: ”Ovat saaneet sellaisia nuoria äänestämään, jotka eivät muuten olisi äänestäneet”

Kun Pirkanmaa äänistä on laskematta noin viidennes, näyttää siltä, että valkeakoskelainen Auri Saarelainen ei nouse eduskuntaan.

Auri Saarelainen seuraa ääntenlaskentaa Tampereella perussuomalaisten vaalivalvojaisissa.

Sunnuntaina iltakymmeneltä vaikuttaa siltä, että valkeakoskelainen eduskuntavaaliehdokas Auri Saarelainen (ps.) ei nouse eduskuntaan. Soitimme Saarelaiselle perussuomalaisten vaalivalvojaisiin Tampereelle, ja kysyimme hänen ajatuksiaan vaalien tuloksesta.

Kun Pirkanmaalla äänistä on laskettu liki 80 prosenttia äänistä, olet saanut noin 980 ääntä ja näyttää siltä, että et tule valituksi eduskuntaan. Millaisia ajatuksia oma tuloksesi herättää, perussuomalaisten Auri Saarelainen?

”Olen nyt lähinnä seurannut puolueen tulosta ja jännittänyt sitä. Oma tulos on sitä, mitä se on. Ensisijaisesti nyt juhlitaan puolueen tulosta, Pirkanmaallakin meillä on hirveän hyvä tulos. Joakim [Vigelius] ja Miko [Bergbom] ovat saaneet jäätävät äänimäärät, täytyy olla iloinen siitä.”

Mitä ajattelet perussuomalaisten tämänhetkisestä tuloksesta Pirkanmaalla laajemmin?

”Uskon, että pojat eli Miko ja Joakim ovat saaneet sellaisia nuoria äänestämään, jotka eivät muuten olisi äänestäneet. Uskon, että saadaan Pirkanmaalla vielä se viides paikka. Kovasti jännitetään, pitkä ilta on tulossa. Erot ovat pieniä.”

Olet nyt toista kertaa eduskuntavaaliehdokkaana. Millainen kokemus on ollut?

”Vaalikevät on ollut ihan huikea. On ollut huippua painaa töitä, ei ole mitään harmitteluja. Puolueelle tätä hommaa tehtiin ja hyvältä näyttää. Perussuomalaiset on nyt toisena, ja uskon, että vielä on mahdollisuuksia kokoomuksen ohikin mennä.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos