Pauli Kiurulla jo ennakkoäänissä yksi Pirkanmaan parhaita äänisaaliita – Näin Kiuru kommentoi huikeaa äänimääräänsä: ”Luulin ensin, että se on virhe”

”Onhan tuo huikea lisäys”, kansanedustaja Pauli Kiuru kommentoi äänimääräänsä.

Sunnuntai-iltana jännitys on käsinkosketeltava, kun Valkeakoskella kokoomuksen Pauli Kiurun vaalivalvojaisissa odotetaan ensitietoja ennakkoäänistä. Kun ne vihdoin tulevat, tunnelma on hämmentyneen riemastunut: jo heti kahdeksalta julkistuttujen tietojen perusteella Kiuru on saanut peräti 6 100 ääntä – ja varsinaisen vaalipäivän äänten laskenta on vielä täysin kesken.

”Ennakkoäänten määrä on niin hämmentävä tulos, että vaikea sanoa, mitä [ääntenlaskussa vielä] seuraa. Viimeksi ennakkoääniä tuli noin puolet ja kokonaisäänimäärä oli noin 6 300, onhan tuo huikea lisäys. Luulin ensin, että se on joku virhe – että joku katsoi vähän väärin lukuja”, Kiuru kommentoi tuoreeltaan iltakahdeksan jälkeen.

Tällä kertaa kansanedustaja voi rentoutua huomattavasti aikaisemmassa vaiheessa iltaa kuin viime vaalien ääntenlaskennassa, jolloin Kiurun äänipottia laskettiin ehdokkaan silmin tuskastuttavan hitaasti.

”Nyt tulee sellainen olo, että olisi pitänyt käyttää vähemmän rahaa kampanjointiin”, Kiuru virnistää.

Kun iltayhdeksän jälkeen äänistä on laskettu kaksi kolmasosaa Kiurulla on jo noin 7 150 ääntä potissaan, mikä on toistaiseksi suurin miesehdokkaan äänimäärä Pirkanmaalla.

Pauli Kiurun vaalipäällikkö Mikko Franssila riemuitsee Kiurun saamaa ennakkoäänten määrää: ”Ministeriainesta”, Franssila kommentoi Kiurua.

Kokoomuksen vaalivalvojaisissa Valkeakoskella hymy on herkässä heti, kun ensimmäiset tiedot Pauli Kiurun äänisaalista saadaan iltakahdeksalta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos