Kiuru yksi Pirkanmaan ääniharavista, myös Kontula säilytti paikkansa – Näin vaali-ilta eteni valkeakoskelaisittain

Tarja Kiuru ja Pauli Kiuru iloitsena ja häkeltyneenäkin ennakkoäänten tullessa vaalivalvojaisissa Valkeakoskella.

| Päivitetty

Eduskuntavaalien tuloksen kolmen suurimman puolueen kesken arvioitiin olevan ennätystiukka. Ääntenlaskennan edetessä kokoomus ja perussuomalaiset nousivat kärkipaikoille lähes rinta rinnan, kokoomus niukasti maan suurimmaksi puolueeksi. Sdp jäi kolmannelle sijalle.

Valkeakosken Sanomat seurasi illan mittaan, miten kokoomuksen Pauli Kiurun, vasemmistoliiton Anna Kontulan ja muiden valkeakoskelaisten ehdokkaiden kävi vaaleissa.

Tilanne kello 23.30:

Kaikki äänet Pirkanmaalla on laskettu. Pauli Kiurun äänimäärä on maakunnan kolmanneksi korkein, 10 979 ääntä. Kiuru jäi vain muutaman sadan äänen päähän etukäteen kokoomuksen vetonaulana pidetystä Anna-Kaisa Ikosesta, joka sai 11 428 ääntä. Eniten ääniä Pirkanmaalla sai sdp:n Sanna Marin, 35 623 ääntä.

Valkeakoskelaisista istuvista kansanedustajista uudelle kaudelle jatkaa Kiurun lisäksi vasemmistoliiton Anna Kontula, joka sai 4 909 ääntä.

Muut valkeakoskelaiset ehdokkaat jäivät rannalle. Heidän äänimääränsä olivat: Joni Kumlander (sd.) 2 367, Petra Schulze Steinen (kesk.) 1 583, Auri Saarelainen (ps.) 1 393, Riitta Haapala (kd.) 236, Atro Hietala (kd.) 181, Minna Salomaa (vl.) 126, Jani Nieminen (lib.) 102 ja Vesa Suhonen (skp.) 68 ääntä.

Pirkanmaan äänestysprosentti oli 73,6. Valkeakoskella äänesti 70,7 prosenttia äänioikeutetuista.

Tilanne kello 21.35:

Valtakunnallinen äänestysprosentti on varmistunut. Se on 71,9.

Tilanne kello 21.30:

Äänistä on laskettu 70,1 prosenttia, ja Pauli Kiuru on kerännyt 7 527 ääntä. Anna Kontulalla on 3 692 ääntä. Heidän lisäkseen Valkeakosken kahdeksasta muusta ehdokkaasta kukaan ei ole menossa läpi eduskuntaan. Korkeimmalla sijalla on sdp:n Joni Kumlander1 512 äänellä. Hänen ja viimeisen Pirkanmaan läpimenijän välissä on 12 sijaa.

Tilanne kello 20.40:

Kun äänistä on laskettu 59,9 prosenttia, Pauli Kiuru on yksi Pirkanmaan ääniharavista. Hänen äänisaaliinsa, tällä hetkellä 6 557, on vaalipiirin kolmanneksi suurin. Hänen edellään ovat vain sdp:n Sanna Marin ykkösenä ja kokoomuksen Anna-Kaisa Ikonen kakkosena.

Tilanne kello 20:

Ennakkoäänten tulos saatiin noin kello 20. Kun äänistä on laskettu 40,1 prosenttia, näyttää siltä että molemmat valkeakoskelaiset kansanedustajat, kokoomuksen Pauli Kiuru ja vasemmistoliiton Anna Kontula ovat pääsemässä jatkokaudelle.

Pirkanmaalla näyttää kolmen suurimman puolueen järjestys olevan tämä: Sdp 6 paikkaa, kokoomus 5 paikkaa, perussuomalaiset 4 paikkaa.

Valkeakosken Sanomat oli paikalla Pauli Kiurun ja kokoomuksen sekä Joni Kumlanderin ja sdp:n vaalivalvojaisissa Valkeakoskella. Anna Kontula ei ollut median tavattavissa vaali-iltana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos