”Maanantaina käyn keräämässä tienvarsimainokset pois ja menen kokoukseen”, kertoo Valkeakoskelta ehdolla ollut Joni Kumlander, sd

SDP:n vaalivalvojaisissa Valkeakoskella iloittiin Sanna Marinin loistavasta vaalimenestyksestä ja siitä, että SDP näytti saavan Pirkanmaalla yhden paikan lisää.

SDP:n vaalivalvojaisissa Valkeakosken työväenyhdistyksen tiloissa jännitettiin hetkeä ennen iltakahdeksaa sunnuntaina paikallisen ehdokkaan Joni Kumlanderin ja SDP:n puolesta. Kumlander sai 1373 ennakkoääntä.

Pirkanmaa on punainen! Siinä yksi tyytyväinen huudahdus Valkeakosken Valtakatu 19:n kolmannen kerroksen vaalivalvojaisista sunnuntai-illalta. Valkeakoskelainen ehdokas Joni Kumlander oli vielä lauantaina viettänyt 46:tta syntymäpäiväänsä Koskikaran edustalla yhdessä valkeakoskelaisten kanssa. Oli juotu 250 kuppia kahvia ja syöty noin 230 kakunpalaa. Valkeakoskelta kampanja jatkui vielä lauantaina Akaaseen, jossa sitä vauhditti puolueen puheenjohtaja Sanna Marin.

”Toijalassa tori oli ihmisiä piukassa ja Marinin puhe oli jäätävä: ihmiset ihan jähmettyivät sitä kuuntelemaan,” Valkeakosken sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön sihteeri Pia Hänninen kuvaili naapurikaupungin tilaisuutta.

Politiikan teko vaihtui valkeakoskelaisehdokkaalla taas perhe-elämäksi, kun hän nousi Akaassa junaan. Se vei perheen perässä Jyväskylään pelireissulle.

Sunnuntain pienimuotoisiin vaalivalvojaisiin SDP:n kokoustiloihin Valkeakoskelle saapui ehdokkaan tueksi kymmenkunta ihmistä. Väki jäi vähiin, sillä monet paikallisista demariaktiiveista toimivat paikallisissa vaalilautakunnissa. Lisäksi joitain sairastumisia oli sattunut.

”Joka välissä olen tehnyt vaalityötä, kun vain olen pystynyt samalla, kun virkatyökin on täytynyt hoitaa. Vaalikampanjan aktiivisia tekijöitä minulla on ollut monta kertaa enemmän kuin viimeksi. Taustatyön tekijöitä on ollut nyt myös muilla paikkakunnilla”, Kumlander kertasi taakse jäävää vaalikampanjaansa.

Kello 20:n jälkeen näytti demareista siltä, että vaalit olisivat vielä voitettavissa. Kolmantena ennakkoäänissä ollut perussuomalaiset sai ennakkoäänistä vain 18,6 prosenttia.

”Perussuomalaisista ei siis tule vaalien suurinta”, työväentalolla kommentoitiin.

Vähän aikaa näytti Kumlanderista siltä, että varapaikalle pääsy ei olisi järin kaukana. Sen sijaan kansanedustajaksi ei olisi pääsyä, sillä edellä oli muita ehdokkaita kovin äänimäärin. Jo varhaisessa vaiheessa alkoi myös näyttää varmalta, että SDP saisi Pirkanmaalla yhden paikan lisää näissä vaaleissa.

Maanantaina Joni Kumlanderilla on vapaapäivä töistä.

”Käyn keräämässä tienvarsikyltit pois. Maanantaina on myös aluevaltuuston kokous. Kokoukset siirtyvät Tampere-talolle. Tiistaina sitten menen virkapaikalle Parolaan”, Kumlander listasi vaalienjälkeiset lähisuunnitelmansa.

Suomen tulevaksi hallituspohjaksi Kumlander kertoo toivovansa sinipunaa. ”Se vaihtoehto ei tule olemaan helppo, mutta helppo ei ole mikään muukaan.”

Lue lisää: Kiuru yksi Pirkanmaan ääniharavista, myös Kontula säilytti paikkansa – Näin vaali-ilta eteni valkeakoskelaisittain

Lue lisää: ”Sosiaali- ja terveysalan palkat kohdalleen”, Apialla äänestänyt opiskelija toivoo – Tätä valkeakoskelaiset odottavat uudelta eduskunnalta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos