Akaan Seutu: Tällaiset olivat Viidennumeron yksityisen ostajan suunnitelmat paikalle

”En voi luvata, että teen sinne hotellin tai lomakylän”, Viidennumeron ohitettu ostaja kertoo Akaan Seudussa.

Viime keväänä Viidennumeron entisen matkailukeskuksen päärakennus näytti myöhään maassa pysyneen hangen takana tältä. Tänä talvena sille ja muille rakennuksille on myönnetty purkulupa. Kuva on otettu 17. huhtikuuta 2022.

Valkeakosken kaupunki on päättänyt käyttää etuosto-oikeuttaan ja hankkia Sääksmäellä sijaitsevat Viidennumeron entisen matkailukeskuksen kiinteistöt 390 000 eurolla. Etuosto-oikeudellaan kaupunki puuttuu kahden yksityisen tahon jo helmikuussa tehtyyn Viidennumeron-kauppaan.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Mikko Franssilan (kok.) mukaan alueesta ”on mahdollista tehdä ainutlaatuinen virkistys- ja suojelualue”. Vuosien saatossa Viidennumeron rakennukset ovat menneet erittäin huonoon kuntoon ja osittain tuhoutuneet. Rakennuksille on haettu purkulupa.

Alueen yksityisen ostajan suunnitelmat Viidennumerolle ovat herättäneet Valkeakoskella kiinnostusta.

Paikallislehti Akaan Seudun (AS) mukaan alue myytiin alun perin lempääläläiselle Winduo oy:lle, jonka toimitusjohtaja on Tapio Kankkonen. Kankkonen kertoo lehdelle suunnitelleensa vasta paikan huonokuntoisten rakennusten purkamista, ei juuri muuta.

”En voi luvata, että teen sinne hotellin tai lomakylän tai jotain muuta, koska ei minulla sellaisia ajatuksia ole. Ne olisivat voineet myöhemmin tulla kysymykseen, mutta ensisijaisesti olisin halunnut sen tasaiseksi ... Se olisi aika paljon siistiytynyt, ja laiturin olisin voinut laittaa kuntoon, että olisi voinut ajaa veneen siihen parkkiin ja käydä paistamassa makkaraa”, Kakkonen kertoo AS:lle.

Lehdessä Kankkonen kertoo olleensa Viidennumerosta yhteydessä Valkeakosken johtavaan maankäytön asiantuntijaan hyvissä ajoin, jolloin virkamiesjohdon käsitys hänen mukaansa oli, että hanke ei olisi kaupungille sopiva. Myös rakennus- ja ympäristölautakunta oli Kankkosen mukaan näyttänyt hänen ostoaikeilleen vihreää valoa. Kaupungin etuosto-oikeuden käyttäminen oli noussut esille, kun Valkeakosken kaupunginhallitus käsitteli asiaa iltakoulussaan.

Pian sen jälkeen maanantaina 20. maaliskuuta kaupunginhallitus teki yksimielisen päätöksen käyttää etuosto-oikeutta Viidennumerolla.

"Kaupunginhallituksen virallisen kokouksen jälkeen sain tekstiviestin, että kaupunki käyttää etuosto-oikeutta, kun kysyin päätöstä. Mitään virallista ilmoitusta en ole vielä tähän iltaan mennessä saanut”, Kankkonen kertoi AS:lle tiistaina 28. maaliskuuta.

Paikallislehdessä Kankkonen arvostelee kaupungin virkamiesten ja päättäjien "marssijärjestystä vääräksi” sekä harmittelee joutuneensa tekemään kohteen takia turhaa työtä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos