Vielä ehtii Valkeakoskella ladulle: ”On ihan loistava lopputalven hiihtoviikonloppu tulossa”

Suksia ei kannata vielä viedä varastoon Valkeakoskella.

Rutajärven ladulla 29.3.2023. Lukijan lähettämän kuvan mukana on seuraava teksti: ” Kiitokset tekijöille hyvistä laduista. T: Kalle Ilmari.”

Hiihtoladut kutsuvat Valkeakoskella edelleen liikkujia. Hiihtokeleistä edelleen nauttiva kuntalainen, joka haluaa pysyä nimimerkin takana, lähetti Valkeakosken Sanomien toimitukseen keskiviikkona ottamansa kuvan Rutajärven hyväkuntoisesta ladusta.

Kun toimitus soitti samalle kuntoilijalle torstaina aamupäivälle, oli tämä juuri palannut taas hiihtolenkiltä.

”Mieluummin sitä hiihtää kuin käy tossulenkillä, kun kerran tuli vielä talvi takaisin. Ihan hyväksi tekijät vielä ladun saivat. Kauan tämä ei tietenkään enää kestä, onhan kevät tosi pitkällä.”

Liikuntapaikkamestari Timo Toivonen Valkeakosken kaupungilta kertoo, että Rutajärven meno-paluu -latua on pidetty nyt kunnossa moottorikelkoin. Latukone on rikkoutumisen vuoksi poissa pelistä.

”Hyvä, jos on tullut hyvää palautetta, sillä ”kuraakin” on kyllä tänä talvena tullut sieltä päin niskaan.”

Alkuviikon lumisateet tulivat Valkeakosken pohjoispuolen hiihtoladuille tarpeeseen, sillä ne olivatkin käyneet jo aika jäisiksi.

”Kun tuli lisää lunta, saatiin taas tehtyä ladut hyvään kuntoon. Nyt kun on näin kovat pakkaset, emme varmaankaan pysty niitä kunnostamaan, kun iso kone sieltä puuttuu. Jäässähän ne ovat.”

Korkeakankaan puolella ladut ovat mainiot, joskin kakkosella ja kolmosella on vähänlaisesti lunta. Eteläpuolen ladut on ajettu tämän viikon puolessa välissä.

”On ihan loistava lopputalven hiihtoviikonloppu tulossa”, liikuntapaikkamestari Timo Toivonen vinkkaa.

Ainakin ensilumenlatu on tällä tietoa hyvässä hiihtokunnossa vielä pääsiäisenäkin, sillä yöpakkasten odotetaan jatkuvan myös ensi viikolla.

Ensilumenlatua pidetään ajamalla auki niin kauan, kun se ei mene liikaa jäähän tai käy liian roskaiseksi. Tässä kyse on siis luonnonroskista kuten keväällä puista putoavista oksanpätkistä ja neulasista.

Korkeakankaan rinteen alle kasattua varastolunta ei kaivella latujen korjauksiin.

”Ne ovat kohta purun alla piilossa ensi syksyä varten.”

Varastolunta on tehtynä yli 5 000 kuutiota. Sen turvaa sitä, että uusi hiihtokausi pääsee Valkeakoskella alkamaan hyvissä ajoin myös seuraavana talvena.

Lue lisää: Näin Valkeakoskella nautittiin lumisesta sunnuntaista: ”Tosi hyvä latu”, kommentoitiin ensilumenladusta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos