Kiistelty kaavamuutos sai lainvoiman: Tallikadulle voi rakentaa uuden kerrostalon

Myös Palmurinteen asemakaavamuutos on nyt lainvoimainen. Tallikadun kerrostalotontti on yksityisomistuksessa. Kaupunkikehityksen näkökulmasta uuden rakennuksen lisäämä asukasmäärä tukee keskustan palveluita.

Tallikatu 11:een Valkeakoskelle suunnitellaan 3-kerroksista uutta rakennusta. Alkujaan ajatuksissa oli 4-kerroksinen talo nyt vahvistunutta kaavaa suuremmalla rakennusoikeudella, mutta suunnitelmia muutettiin luonnosvaiheessa saadun palautteen perusteella.

Kiistelty Tallikatu 11:n kaavamuutos Valkeakoskella on saanut lainvoiman. Hämeenlinnan hallinto-oikeus antoi asiassa päätöksensä 23. tammikuuta. Hallinto-oikeus jätti tutkimatta Tallinmäen asukasyhdistyksen valituksen, tutki asian muiden valittajien tekemänä ja hylkäsi valituksen. Viimeksi hallinto-oikeuden päätös on saanut korkeimman hallinto-oikeuden lainvoimaisuusleiman.

Muutos mahdollistaa kolmikerroksisen kerrostalon rakentamisen Tuomaankadun kulmaukseen Tallikadun Alppikadun puoleiseen päähän. Tontilla jo olevat autotallit on tarkoitus säilyttää.

Myös Palmurinteen asemakaavamuutos on nyt lainvoimainen. Hämeenlinnan hallinto-oikeus hylkäsi kaavasta tehdyn valituksen 16. tammikuuta tänä vuonna. Nyt se on saanut myös korkeimman hallinto-oikeuden lainvoimaisuusleiman.

Palmurinteen kaava rajautuu Sääksmäentiehen ja Tavaksentiehen. Muutosta hakenut Pirkanmaan ely-keskus vaati, että kaavaan olisi sisällytetty katualueena myös maantietä Tavaksentie–Sääksmäentie. Kaupunki on tarkoittanut, että pääliikenne keskustasta kaavamuutosalueelle, johon tulee uutena neljä pientalotonttia, kulkee Haapasaarenkadun liittymän kautta. Kaavaan kuuluu myös viheraluetta, Palmurinteen päiväkoti ja nykyisin yksityisomistuksessa oleva entinen Palmurinteen kunnalliskodin vanhin ja ainoana säilytetty rakennus.

Lue lisää: Valitus Tallikadulle suunnittelun kerrostalon kaavasta meni nurin: ”Kaupungilla on itsehallinnon puitteissa oikeus päättää”

Lue lisää: Hallinto-oikeus asettui Valkeakosken kaupungin kannalle: Hylkäsi ely-keskuksen valituksen Palmurinteen kaavasta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos