Tuleeko Etelä-Pirkanmaalle kisa siitä, kenen asukkaat keräävät eniten roskia?

Valkeakosken tänä keväänä mukaan saava Miljoona roskapussia on Ylen kampanja.

Valkeakoskelainen Tarja Toikka on yksi niistä kuntalaisista, joka on harrastanut omaehtoista ympäristön siivoamista roskista. Hänet kuvattiin keväällä 2020 jäähalli Wareenan pysäköintipaikan laidalla.

Valkeakoski liittyy niiden kaupunkien joukkoon, jotka osallistuvat Ylen Miljoona roskapussia -kampanjaan. Valtakunnallisen kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. Samalla vähennetään välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan. Kampanja herättelee tietoisuutta siitä, kuinka paljon roskaa ympäristöön päätyy.

Kampanja alkaa 13. huhtikuuta ja päättyy 14. kesäkuuta. Kampanjasivusto julkaistaan Ylen verkkosivulla. Siellä ihmiset voivat itse käydä lisäämässä oman kunnan tai kaupungin kohdalle tiedon siitä, montako roskapussillista ovat keränneet.

Ainakin noin 120 kaupunkia, kuntaa ja useita järjestöjä on jo ilmoittautunut mukaan. Naapureista Akaa, Pälkäne ja Urjala ehtivät ilmoittautua ennen Valkeakoskea.

Julkisia roska-astioita on tarkoitus tyhjentää kampanjan aikana tehostetusti. Etelä-Pirkanmaalla on alustavasti suunniteltu myös kuntien välistä kilpailua siitä, minkä paikkakunnan asukkaat keräävät ympäristöä pilaavia roskia ahkerimmin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos