Vastaus: Valkeakoski ei pääse osaksi Tampereen kaupunkiseutua ja sen elinkeinopalveluita

Nysse-liikenteessä valkeakoskelaiset ovat päässeet maistelemaan sopimuspohjaista kaupunkiseudun yhteistyötä. Lisääntyykö yhteistyö myöhemmin kuntayhtymän kanssa, jää nähtäväksi.

Valtuutettu Timo Döbert (kok.) ja 20 muuta valtuutettua tai varavaltuutettua pyysi Valkeakoskea selvittämään, voisiko se liittyä Tampereen kaupunkiseutuun. Pyyntö oli lokakuisessa valtuustoaloitteessa. Aloitteella tavoiteltiin muun muassa Valkeakosken pääsyä Business Tampereen elinkeino- ja kehityspalveluiden piiriin.

Liittymisneuvotteluja ei ole tulossa, sillä kaupunginhallituksen vastauksen mukaan jäseneksi pääseminen ei ole mahdollista. Tampereen kaupunkiseutuun kuuluvat Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi.

Kaupunginhallitukselle tehdyn selvityksen mukaan maakunnan muut kunnat ovat ajoittain osoittaneet kuntayhtymää kohtaan kiinnostusta. Jäsenkuntien valtuustojen hyväksymässä seutustrategiassa linjataan, että yhteistyö voi laajeta sopimuspohjaisesti muihin Pirkanmaan kuntiin kaupunkiseudun rajat ylittävissä yksittäisissä teemoissa.

Sopimuspohjaisesti on muun muassa ulotettu seudullinen joukkoliikenne Valkeakoskelle.

Valtuustoaloitteeseen annettavan vastauksen mukaan yhteistyön lisääminen Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän kanssa voisi olla Valkeakosken kaupungin tavoitteena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos