Kaikki Valkeakosken eskarit eivät saaneetkaan kutsua teatteriesitykseen: ”Inhimillinen kömmähdys”

Teatterinjohtaja ja varhaiskasvatuspäällikkö kertovat, että asia korjataan.

Valkeakosken kaupunginteatterin esitys Kolme iloista rosvoa on hurmannut katsojia alkuvuodesta.

14.3. 15:33 | Päivitetty 15.3. 15:25

Viime viikon perjantaina Valkeakosken yli 200 esikoululaista oli kutsuttu katsomaan maksutta Valkeakosken kaupunginteatterin lastennäytelmää nimeltä Kolme iloista rosvoa. Valkeakosken kaupungin ja kaupunginteatterin yhteistyössä toteuttamaan tempaukseen oli tarkoitus kutsua kaikki paikkakunnan eskarit.

Valkeakosken Sanomia on lähestynyt vanhempi, joka kertoo, että hänen erityislapsensa eskariryhmää ei kuitenkaan kutsuttu katsomaan näytelmää. Eskarilaisen äiti Päivi Lehtonen kertoo, että tilannetta on ryhdytty selvittämään sen jälkeen, kun hän älähti asiasta.

Kysyimme, miksi pientä erityislasten ryhmää ei kutsuttu näytelmään. Teatterinjohtaja Minna Kangas kertoo kuulleensa asiasta esityksen jälkeen viikonloppuna ja epäilee, että kyseessä on valitettava erehdys. Hänen mukaansa kutsut näytelmään hoiti kaupungin varhaiskasvatus.

”En tiedä, missä virhe on tullut. Surkea juttu”, Kangas sanoo ja jatkaa:

”Asia korjaantuu. [Esikoulussa olevat] erityislapset pääsevät katsomaan esityksen maksutta perheidensä kanssa, kunhan varaavat paikat sellaiseen eritykseen, jossa on tilaa.”

Valkeakosken Sanomat tavoitti kaupungin varhaiskasvatuspäällikön Johanna Strömbergin keskiviikkona kommentoimaan tapausta. Hän kertoo, että asiassa on sattunut ”inhimillinen kömmähdys”.

”Teatteriesitys on tarkoitettu kaikille esiopetuksessa oleville lapsille. Jostain syystä yhteen ryhmään tieto ei ole kulkeutunut, ja he ovat jääneet ilman esitystä. Ilman muuta asia korjataan. Olemme lähteneet järjestämään näytöstä, jotta kaikki esiopetuksessa olevat lapset pääsevät käymään teatterissa. Tämä on todella harmillista – ja harmillista, jos tämä on aiheuttanut pahaa mieltä”, Strömberg sanoo.

Päivitys 15.3.2023 kello 15.25: Lisätty varhaiskasvatuspäällikkö Johanna Strömbergin kommentti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos