Tervasaaren lakkautettuun sellutehtaaseen uutta elämää? Tämä kevät näyttää, syntyykö Valkeakoskelle uutta jatkojalostusta

Kaivos- ja tehdaspalveluiden erikoisosaaja Tapojärvi Oy vie UPM:lle Valkeakoskella eteenpäin hanketta, jonka tarkoituksena on jalostaa sellunvalmistuksen sivuvirtoja rakennustuotteiksi. Onnistuessaan prosessin työvoiman tarve Valkeakoskella olisi 15–20 henkilöä sekä välilliset työvoimavaikutukset, kuten esimerkiksi lopputuotteen toimitus asiakkaille ja ulkopuolelta hankittavat palvelut.

UPM sulki sellutehtaan Valkeakoskella vuonna 2008, jolta vuodelta on tämä kuva Tervasaaresta. Lakkautetun sellutehtaan meesauunille voi tulla aivan uutta käyttöä. Maa- ja beliittisementtitehtaan koeajo on tulossa toukokuussa.

5.3. 9:00

UPM:n Tervasaaren paperitehdas Valkeakoskella pääsi jo monta vuotta sitten yhtiön tavoitteeseen ”kaatopaikkajätettä 0”. Yhtiön sellutehtailta on sen sijaan jouduttu viemään runsaasti prosessijätettä kaatopaikalle. Mahdollisesti ehkä vuonna 2025 tähän tulee pelastus, ja se löytyy Valkeakoskelta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos