Linja-autoalan työriitaan ei sopua – lakko uhkaa keskiviikkona, PAU ilmoitti tukilakosta

Myös ahtaajien työriidan sovittelu jatkuu.

AKT:n lakkojen sovittelu jatkuu yhä. Jos sopua ei löydy, AKT:n ilmoittama linja-autohenkilökunnan lakko on alkamassa keskiviikkona aamuyöllä

27.2. 16:22

Linja-autohenkilökunnan ja huoltokorjaamoiden työriitaan ei saatu tänään sopua. Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara kertoo Twitterissä, että sovittelu jatkuu huomenna.

Neuvotteluosapuolina ovat Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto (AKT) sekä Autoliikenteen Työnantajaliitto (ALT).

Jos sopua ei synny, AKT:n ilmoittama linja-autohenkilökunnan lakko on alkamassa keskiviikkona aamuyöllä. Sen on ilmoitettu jatkuvan ensi viikon perjantaihin.

Lakolla voisi olla merkittäviä vaikutuksia bussiliikenteeseen erityisesti kaupunkien paikallisliikenteessä. Tällä tietoa Valkeakosken kautta kulkeva Nysse-liikenne kuitenkin ajettaisiin lakosta huolimatta.

Lue lisää: Linja-autohenkilökunnan lakko ei tällä tietoa vaikuta Valkeakosken Nysse-vuoroihin

PAU ilmoitti tukilakosta

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on antanut varoituksen Postin rahtiterminaalien rahdin käsittelyyn kohdistuvasta tukilakosta.

Tukilakolla PAU kertoo tukevansa kuorma-autoalan työtaistelua Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n pyynnöstä.

Tukilakko alkaisi keskiviikkona kello 3 aamuyöllä ja kestäisi seitsemän vuorokautta. Sen aikana ei käsiteltäisi rahtia 23:ssa Postin rahtiterminaalissa eri puolilla Suomea.

Samalle ajalle on annettu ilmoitus AKT:n uudesta lakosta kuorma-autoalalla.

Ahtaajien työriidan sovittelu jatkuu

Ahtausalan työriidan sovittelu jatkuu keskiviikkona iltapäivällä, kertoo valtakunnansovittelija Anu Sajavaara Twitterissä.

Ahtaajia edustavan ammattiliitto AKT:n lakko satamissa on jatkunut jo melkein kaksi viikkoa. Lakolle ei ole ilmoitettu takarajaa, joten se jatkuu toistaiseksi.

Edellisen kerran ahtaajien työriitaa soviteltiin eilen. Valtakunnansovittelijan toimisto tviittasi myöhään sunnuntai-iltana, että edellytyksiä sovintoehdotuksen antamiselle ei vielä ollut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos