Opiskelijat suunnittelivat Valkeakosken kaupungintalon ja Yhteistalon parannuksia – Kilpailun voittajat julkaistaan maaliskuussa

Kilpailu ei sido kaupungin päätöksentekoa, töistä haetaan ideoita kaavoitustyön avuksi.

Kaupungintalo ja toisella puolella tietä seisova Yhteistalo toimivat porttina Valkeakosken keskustaan. Opiskelijat ovat kertoneet, miten kehittäisivät tätä kaksikkoa.

28.2. 9:00

Valkeakosken kaupungintalon ja sitä vastapäätä sijaitsevan Yhteistalon kehittämisestä järjestetty opiskelijakilpailu on ratkennut. Kokonaisuutta ovat pohtineet Tampereen yliopiston arkkitehtuurin yksikön opiskelijat. Valkeakosken kaupunki tiedottaa, että kilpailulle valittu palkintolautakunta on tehnyt päätöksensä, ja kilpailussa menestyneet työt julkaistaan ja palkitaan yliopistolla 8. maaliskuuta.

Kaupunki saa käyttöoikeuden kilpailutöihin ja sitoutuu merkitsemään tekijän nimen näkyviin aina, kun materiaalia julkaistaan. Muuten kilpailu ei sido kaupunkia, vaan siitä haetaan ideoita kehitystyön avuksi.

Kaupungintalo vaatii täydellisen remontin

Kaupungintalon kunto edellyttää kaupungin mukaan täydellistä remontointia ja sen tilaratkaisut ovat osin vanhentuneet. Koska kaupungintalo ja Sääksmäentien toisella puolella sitä vastapäätä sijaitseva Yhteistalo muodostavat kaupunkikuvallisen kokonaisuuden, kilpailu koski molempia rakennuksia.

Opiskelijoille annettiin tehtäväksi kehittää rakennuksia niin, että ne muodostavat kokonaisuutena eheää kaupunkikuvaa itsenäisten rakennusten arvon kuitenkaan kärsimättä. Jompaakumpaa tai molempia rakennuksia on voinut esittää korotettavaksi. Kaupungintalon ja Yhteistalon muodostama kaupunkikuvallinen porttiaihe on tullut säilyttää suunnitelmissa. Kaupungintaloon on ohjattu sijoitettavaksi toimistotiloja ja asumista, Yhteistaloon lisärakentamista asumiselle.

Jo tässä vaiheessa kaupunki kertoo, että kilpailuun jätetyissä yhdeksässä ehdotuksessa esiintyy monipuolisesti erilaisia lähestymistapoja niin kaupunkitilaan kuin itse rakennuksiin.

Palkintolautakunnassa on Valkeakoskelta mukana yleiskaavapäällikkö Mila Mäenluoma, kaupunginjohtaja Minna Uschanoff ja kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Pekka Järvinen (sd.).

Kaupungintalon tontin asemakaavamuutos on mukana uudessa kaavoitusohjelmassa, jota käsitellään kaupunginhallituksessa näillä näkymin maaliskuun aikana. Kilpailutöiden materiaaleja havainnekuvia käytetään hyödyksi kaavatyön yhteydessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos