Suomalaisille alkaa putkahdella esi­täytettyjä vero­ilmoituksia – muista hakea näitä etuja

Osan metsänomistajien tulee tehdä metsätalouden veroilmoitus jo helmikuun loppuun mennessä.

Verotiedot voi päivittää ajan tasalle verkossa OmaVerossa.

24.2. 17:00

Esitäytettyjä veroilmoituksia alkaa ilmestyä OmaVeroon. Torstaina 23. helmikuuta veroilmoituksen saivat toiminimiyrittäjät, maataloudenharjoittajat ja heidän puolisonsa. Tämä koskee noin 450 000 ihmistä.

Muut saavat esitäytetyn veroilmoituksen maalis–huhtikuun aikana.

”Esitäytetystä veroilmoituksesta kannattaa tarkistaa, ovatko veroilmoitukseen merkityt vähennykset oikein. Tarvitseeko koronavuosien jälkeen esimerkiksi tehdä muutoksia työhuonevähennykseen tai matkakuluvähennykseen? Ja jos veroilmoituksesta puuttuu vähennys, johon vuonna 2022 oli oikeus, nyt on oikea hetki ilmoittaa tieto”, sanoo Verohallinnon ylitarkastaja Petri Manninen tiedotteessa.

Verohallinto muistuttaa, ettei sähkövähennystä voi hakea vielä tämän kevään veroilmoituksella. Sähkövähennyksen voi saada vuoden 2023 tammi–huhtikuulta.

Jos näiden neljän kuukauden sähköenergian kulut ylittävät yhteensä 2 000 euroa, voi nyt jo tilata uuden verokortin ja ilmoittaa arvion sähköenergian kuluistaan.

Sähkövähennystä voi myös hakea keväällä 2024 täytettävällä, kuluvaa vuotta koskevalla veroilmoituksella.

Esitäytetystä veroilmoituksesta voi puuttua tietoja.

Esimerkiksi asunnoista saadut vuokratulot tai kryptovaluuttakaupalla saadut tulot täytyy ilmoittaa itse.

Verohallinto huomauttaa, että osalle paperiset ilmoitukset saattavat tulla hieman viiveellä. Syynä on tiistaina päättynyt kuljetusalan lakko, jolla on ollut vaikutusta postin kulkuun.

Verohallinto muistuttaa, että toiminimiyrittäjät ja maataloudenharjoittajat saavat useamman veroilmoituksen täytettäväkseen.

Ensimmäisten esitäytettyjen veroilmoitusten tulee olla tehtynä jo helmikuun loppuun mennessä. Tämä koskee muun muassa osaa metsänomistajista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos