Asumattomana ollut omakotitalo tuhoutui tulipalossa Valkeakoskella – palo sai alkunsa seinärakenteista

Pelastuslaitos sai ensitiedon onnettomuudesta torstaiaamuna.

23.2. 6:32 | Päivitetty 23.2. 12:53

Asumattomana ollut omakotitalo tuhoutui tulipalossa Valkeakosken Hakakadulla torstaiaamuna, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitos.

Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Sen syttymissyy ei ole tiedossa. Tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Tomi-Pekka Olkkonen ei ota kantaa siihen, liittyykö tapaus aikaisemmin uutisoituun autiotalopalojen sarjaan Pirkanmaalla.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä. Rikoskomisario Lassi Suoranta kertoo, että palosyyn tutkinta on vasta alkuvaiheissa. Ainakaan vielä paloa ei epäillä tahallaan sytytetyksi, eikä sitä myöskään voida Suorannan mukaan vielä yhdistää aiempiin Pirkanmaalla sattuneisiin tuhopolttotapauksiin. ”Tämä oli niin sanottu asuttu talo, joka on ollut tyhjillään ja sitten palanut. Siltä osin tämä ei ole samanlainen kuin autiotalopalot.”

Pelastuslaitoksen mukaan palo sai alkunsa talon seinärakenteiden purueristeistä. Pelastuslaitoksen piti purkaa rakennuksen seiniä kaivinkoneen avulla, jotta palopesäkkeet saatiin sammutettua.

Uutinen jatkuu kuvien jälkeen.

Onnettomuuspaikka sijaitsee Hakakadulla omakotitaloalueella.

Taloa on jouduttu sammutustyössä purkamaan.

Sammutustöitä tehtiin edelleen kymmenen aikaan torstaiaamuna.

Pelastuslaitoksen kalusto täytti kapean Hakakadun.

Omakotitalo tuhoutuu todennäköisesti kokonaan, arvioi päivystävä palomestari.

Useat pelastuslaitoksen yksiköt kävivät sammuttamassa paloa. Palo ei levinnyt muihin rakennuksiin tai muualle ympäristöön.

Noin kello 06.18 pelastuslaitos tiedotti, että rakennuksen yläpohjassa palaa edelleen. Noin tunnin päästä tästä pelastuslaitos tiedotti sammutustoimien jatkuvan koko aamupäivän ajan.

”Sammutustyöt ovat edelleen kesken. Palosta nousee aika suuret savupatsaat”, Olkkonen kertoi noin kello 07.50.

Keskipäivän aikaan palon sammutustyöt saatiin saatettua loppuun ja palon jälkivartiointi luovutettiin kiinteistön omistajan nimeämän yhteyshenkilön hoteisiin, pelastuslaitokselta kerrotaan.

Pelastuslaitos sai ensitiedon onnettomuudesta noin kello 05.05.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos