Elena Havryliuk, 37, pakeni Ukrainasta Valkeakoskelle ja auttaa nyt vanhuksia Wäinämöisessä – ”Suomen-äidin” Heidi Tannerin tuki on ollut korvaamatonta

Kun ukrainalainen sairaanhoitaja Elena Havryliuk pakeni Venäjän hyökkäyssotaa perheineen Valkeakoskelle, hän joutui jättämään vanhempansa ja sisaruksensa taakseen. Nyt Havryliuk työskentelee hoiva-avustajana Wäinämöisessä ja odottaa sodan loppumista. Kun Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta tulee kuluneeksi vuosi, monet Suomeen paenneet ukrainalaiset saavat mahdollisuuden hakea kotikuntaoikeutta.

”Itkua ja naurua, kaikkea. Elän niin mukana”, valkeakoskelainen Heidi Tanner (oik.) summaa yhteistä aikaansa ukrainalaisen Elena Havryliukin kanssa. Sanat saavat hoivakoti Wäinämöisessä työskentelevät ystävät liikuttumaan ja halaamaan toisiaan.

23.2. 6:00

Viime vuoden maaliskuussa ukrainalainen sairaanhoitaja Elena Havryliuk, 37, pakeni sotaa Suomeen. Mukana Valkeakoskelle tulivat hänen miehensä ja neljä lastaan. Havryliukin perhe hajosi, sillä kotikaupunkiin Kiovan lähellä sijaitsevaan ŽytomyrIin jäivät isä, äiti, sisarukset ja perheen 14-vuotias koira, jotka eivät voineet lähteä pitkälle pakomatkalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos