Kaksi vuotta täyttänyt Valkeakosken Ohjaamo tarjoaa matalan kynnyksen apua ja neuvontaa kaikille alle 30-vuotiaille

Alle 30-vuotiaiden palvelupiste Ohjaamon tunnuslause on, ”jos et tiedä mistä aloittaa, aloita Ohjaamosta”.

Valkeakosken Ohjaamo.Harjoittelija Jonne Kolu, sosiaaliohjaaja Anni Pietarila, etsivä nuorisotyöntekijä Maria Viik ja nepsy-valmentaja Jonna Pihlajamäki. Etualalla ohjaamotyöntekijä, sosiaaliohjaaja Sanna-Kaisa Tervaniemi.

25.2. 9:00

Valkeakosken Ohjaamo vietti helmikuussa 2-vuotisjuhliaan.

Ohjaamo on matalan kynnyksen palvelupiste kaikille alle 30-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille.

Mikä?

Ohjaamo

Tarjoaa alle 30-vuotiaille tietoa, neuvontaa ja ohjausta muun muassa koulutukseen, työllistymiseen, terveyteen, hyvinvointiin, mielen asioihin, talouteen, vanhemmuuteen, arkeen ja vapaa-aikaan.

Asioiminen on maksutonta ja luottamuksellista.

Yleensä ensimmäinen käynti on alkukartoitus, jossa mietitään mahdollista avun tarvetta. Ohjaamon piirissä on laaja asiantuntijoiden verkosto, johon kuuluu muun muassa kolme etsivää nuorisotyöntekijää, kaksi työikäisten sosiaaliohjaajaa, terveydenhoitaja, nepsy- eli neuropsykiatrinen valmentaja, liikuntaneuvoja, kaksi opoa, kaksi kuraattoria, kaksi nuotti-valmentajaa, kaksi työllisyyspalveluiden oma-valmentajaa, yksi uravalmentaja sekä työnhakumanageri. Lisäksi Ohjaamolta saa mielenterveys- ja päihdeomaisten tukea, talous- ja velkaneuvontaa sekä asumisneuvontaa.

Tekee yhteistyötä muun muassa Kelan, kirjaston, 4H-toiminnan, seurakunnan ja oppilaitosten kanssa

Auki keskiviikkoisin ja torstaisin klo 12–16 kaupungintalolla osoitteessa Sääksmäentie 2B. Ohjaamoon voi aukioloaikana tulla ilman ajanvarausta. Ohjaamoon voi myös varata ajan Ohjaamon nettisivujen ajanvarauskalenterista, soittamalla 040 335 7218 tai sähköpostilla ohjaamo@valkeakoski.fi.

Alle 30-vuotiaat ovat digiajan sukupolvea, mutta se ei poista kasvokkain tapahtuvan kontaktin tärkeyttä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos