Kiipulan ammattiopisto aloittaa elokuussa Valkeakoskella erityistä tukea tarvitsevien nuorten valmentavan koulutuksen, joka tukee ammatilliseen koulutukseen siirtymisessä

Erityistä tukea tarvitseville, peruskoulun päättäneille nuorille suunnatussa vuoden valmentavassa koulutuksessa on tavoitteena rakentaa polkua toisen asteen opintoihin.

Tutkintokoulutukseen valmentava Tuva-koulutus on tarkoitettu perusopetuksen päättäneille nuorille ja aikuisille, jotka tarvitsevat valmiuksiensa kehittämistä ja ohjauksellista tukea siirtyäkseen ammatilliseen koulutukseen. Koulutuksessa voi suorittaa myös ammatillisen tutkinnon osia. Kuvituskuva, kuvan henkilö ei liity juttuun.

24.2. 14:04

Valkeakoskella alkaa elokuussa Kiipulan ammattiopiston tutkintokoulutukseen valmentava vuoden mittainen koulutus. Koulutukseen voi hakea nyt meneillään olevassa yhteishaussa.

Kiipulan ammattiopiston opiskelu tapahtuu Valkeakosken ammattiopiston (VAAO) tiloissa.

Valkeakoskella alkavassa ryhmässä yhdistyy Tuva-ryhmä eli tutkintokoulutukseen valmentava ja Telma-ryhmä eli työhön ja itsenäiseen elämään valmentava ryhmä.

Tutkintokoulutukseen valmentava Tuva-koulutus on tarkoitettu perusopetuksen päättäneille nuorille ja aikuisille, jotka tarvitsevat valmiuksiensa kehittämistä ja ohjauksellista tukea siirtyäkseen ammatilliseen koulutukseen. Tuva-koulutus on tarkoitettu opiskelijoille, joilla tuen tarve on niin suuri, että he eivät pärjää yleisillä ammattiopiston linjoilla. Tukea tarvitsevat ovat saattaneet esimerkiksi käydä peruskoulua erityisluokalla. Valmentava koulutus antaa nuorelle myös lisäaikaa pohtia, mitä haluaa isona tehdä.

Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava Telma-koulutus on puolestaan tarkoitettu erityistä tukea tarvitsevalle opiskelijalle, jolla ei sairauden tai vamman vuoksi ole mahdollisuutta siirtyä tutkintotavoitteiseen koulutukseen.

Valkeakoskella aloittavan ryhmän pääpaino on Tuva-koulutuksessa. Kiipulan ammattiopiston apulaisrehtori Anne Saaren mukaan Valkeakosken ryhmään on tulossa 8 Tuva-paikkaa ja 2 Telma-paikkaa. Työntekijöitä on tulossa 2-4: yksi opettaja ja yksi ohjaaja sekä 1-2 avustajaa opiskelijoiden tuen tarpeista riippuen.

Kiipulan ammattiopistossa opiskelu tapahtuu pienryhmässä ja se on työvaltaista. Opintojen aikana on mahdollista suorittaa myös ammatillisen tutkinnon osia.

Yhteishaku on käynnissä 21.2.–21.3.2023.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos