Riskiryhmiin kuuluville vauvoille ja lapsille jaetaan nyt korona­rokotteita Pirkanmaalla – katso ohjeet ajanvaraukseen tästä

Lapsen rokottamiselle täytyy olla molempien huoltajien suostumus.

Lapsille annetaan Biontech-Pfizerin rokotteita, joissa on pienempi annos rokotetta kuin aikuisten rokotteissa.

20.2. 14:55

Pirkanmaalla järjestetään koronarokotuksia riskiryhmiin kuuluville, 0,5–11 vuoden iässä oleville lapsille, kerrotaan Pirkanmaan hyvinvointialueen tiedotteessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on suositellut lasten koronarokotuksia annettavaksi riskiryhmiin kuuluville lapsille. Uutena ikäryhmänä suosituksiin ovat tulleet pikkulapset kuuden kuukauden ikäisistä 4-vuotiaisiin.

Riskiryhmiin kuuluvat muun muassa lapset, joilla on vakavalle koronalle mahdollisesti altistavia perussairauksia. Tällaisia ovat esimerkiksi vakavat sydän- ja keuhkosairaudet sekä tietyt neurologiset sairaudet, tiedotteessa kerrotaan. Myös korkeasti immuunipuutteisilla lapsilla on suurempi riski saada vakava koronatauti.

Lapsen rokottamisesta päättävät huoltajat yhdessä. Lapsen rokottamiselle täytyy olla molempien huoltajien suostumus. Rokotuspaikalle saa tulla vain terveenä, ja riskiryhmään kuuluminen tarkistetaan rokotustilanteessa.

Lapsille annetaan Biontech-Pfizerin rokotteita, joissa on pienempi annos rokotetta kuin aikuisten rokotteissa.

Fakta

Ajanvaraus

Valkeakoski

Ajanvaraus p. 040 335 7234 maanantaista torstaihin klo 13–14.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos