Paljasjalkakenkiin erikoistuneen Lestikkään toiminta on päättymässä Valkeakoskella

Lestikkään liiketoiminta on painottunut verkkokauppaan.

Paljasjalkakenkiin keskittyvällä Lestikäs-kaupalla on menossa loppuunmyynti. Paljasjalkakengällä tarkoitetaan ohutpohjaista ja joustavaa kenkää, jossa jalka pääsee liikkumaan mahdollisimman luonnollisesti. Arkistokuva Lestikkään liikkeestä Valkeakoskelta vuodelta 2021.

17.2. 16:57

Valkeakoskella sijaitsevassa, etenkin lasten paljasjalkakenkiin erikoistuneessa Lestikäs-kaupassa on meneillään loppuunmyynti.

”Talvi alkaa olla lopuillaan ja samalla Lestikkään viimeinen kokonainen kausi käsissäni. On aika tyhjentää varasto lopullisesti, ja katsoa tulevaan uusien haasteiden parissa”, yrittäjä Aino-Helena Palsa kirjoittaa yrityksen Facebook-sivustolla.

Loppuunmyynti alkoi marraskuussa. Silloin yrittäjä kertoi Facebookissa, että ”tämän yrittäjän pyörittämänä toiminta tulee lakkaamaan Jatkajaa on haettu, ja toive on vielä, että joku haluaisi liiketoimintaa jatkaa.”

Valkeakosken Sanomat ei tavoittanut yrittäjää kommentoimaan loppuunmyyntiä tai jatkajan etsintää.

Vuonna 2020 Palsan kotitalon kellarista alkanut yritys toimii nykyään Valkeakoskella Kenraalintorilla. Lestikkään liiketoiminta on painottunut verkkokauppaan. Vuonna 2021 Palsa arvioi, että korkeintaan kymmenesosa kengistä myytiin silloin kivijalkaliikkeessä.

Palsa perusti Lestikkään huomattuaan, että Suomessa terveyssuositusten mukaisia lastenkenkiä on huonosti saatavilla ja kengät ovat yleensä kalliita. Viime vuosina paljasjalkakenkien saatavuus Suomessa on parantanut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos