Valkeakoski–Tampere -lipun hinta ei nouse keväällä – Valkeakosken sisällä matkustaminen kallistuu vähän

Poikkeuksena Valkeakoski-Tampere -välillä on vain hyvin edullinen kello 9–14:n seniorilippu, johon on tulossa 26 sentin korotus.

Nyssellä Valkeakoskelta Tampereelle matkustamiseen ei tule keväällä lisähintaa muutoin kuin 26 sentin verran huokeisiin, keskipäivän seniorilippuihin.

17.2. 15:41

Energian hinnan nousun vaikutukset tuovat korotuksia osaan Nysse-liikenteen lipunhinnoista vapusta alkaen. Valkeakoskelaisia matkustajia ilahduttaa se tieto, että neljän vyöhykkeen hinta ei 1. toukokuuta nouse. Kun matkustaa Valkeakoskelta Tampereelle, käytetään juuri neljän vyöhykkeen lippua.

Valkeakosken sisällä ja matkoilla Lempäälään kelpaa kahden vyöhykkeen eli D:n ja C:n lippu. Jos matkustaisi Sääksjärvelle asti, tarvittaisiin Valkeakoskelta tulijan lippuun vielä kolmas eli B-vyöhyke.

Valkeakosken sisäisessä liikenteessä matkustaa nyt 2,10 eurolla, jos ostaa arvolippunsa matkakortille ladatulla rahalla. 1. toukokuuta alkaen siihen tulee 11 sentin korotus.

Vastaavasti aikuisten kuukausikortti maksaa nyt 56 euroa. Toukokuun alussa hinta nousee 59 euroon eli tulossa on kolmen euron korotus. Valkeakosken sisäisessä liikenteessä toimivan vuoden lipun hinta 395 euroa nousee 410 euroon aikuiselta.

Nuoriksi joukkoliikenteessä lasketaan 17–24-vuotiaat. Nuorten 30 vuorokauden kahden vyöhykkeen lippu maksaa nyt 39 euroa ja korotuksen jälkeen 41 euroa. Vuoden lippuun tulee 2 vyöhykkeellä 10 euron ja 3 vyöhykkeellä 20 euron korotus.

Lasten eli 7–16-vuotiaiden kahden vyöhykkeen kuukausilippu nousee 1,50 euroa eli 29,50:een. Arvolipulla lapsesta menee korotuksen jälkeenkin vain 1,05 euroa (2 vyöhykettä). Nuoren vastaava uusi hinta arvolipulla on 1,60.

5 prosentin korotus

Syynä hinnanmuutoksiin on 5 prosentin hinnankorotus, joka koskee Tampereen seudun joukkoliikenteen eniten käytettyjä lippuja.

Kevään korotuksissa on kyse matkakorteille ostettavista 2–3 vyöhykkeen kerta-, arvo- ja kausilipuista sekä Nysse Mobiilin kautta ostettavasta edullisesta opiskelijan kausilipusta. 2 vyöhykkeen uusi Nysse-opiskelijahinta on 44 euroa.

Varsinaista eläkeläisalennusta ei Nyssellä ole, mutta 65 vuotta täyttäneet matkakortin haltijat saavat kertalipusta alennuksen siihen aikaan, kun on päivän hiljaisimmat tunnit joukkoliikenteessä. Lippu ostetaan tällöin kortille ladulla rahalla. Seniorilipun hinnalla voi matkustaa päivittäin kello 9–14.

Tämä alennus on kaikilla vyöhykkeillä vapusta alkaen 40 prosenttia laskettuna aikuisen hinnasta. Näin kello 9–14 kyytiin nouseva matkaa lyhyimmät matkat nyt 1,16 eurolla ja vapustakin vielä 1,32 euron hintaan. Tampereelle asti seniorilipulla pääsee Valkeakoskelta halvoilla tunneilla nyt 2,50 eurolla. Korotusta tähän hintaan tulee 1. toukokuuta 26 senttiä.

Kertamaksut eivät muutu

Kertamatkat lähimaksulla, Nysse Mobiilin kautta tai Koskikaran R-kioskilta ostettuina pysyvät nykyisen hintaisina.

Lähimaksu on kahdella vyöhykkeellä ja sisäisessä liikenteessä 2,70. Valkeakoskelta Tampereelle pääsee lähimaksulla 6,30 eurolla. Tällä samalla 90 minuuttia voimassa olevalla lipulla pääsee Tampereen linja-autoasemalta jatkamaan esimerkiksi Taysin suuntaan.

Nysse Mobiilissa hinnat ovat samat kuin lähimaksulla. Paperinen, ennen matkaa ostettava ennakkokertalippu on kallein. Kahdelle vyöhykkeelle eli kaupungin sisäiseen liikenteeseen se maksaa 3,50. Tampereelle tarvitaan 4 vyöhykkeen lippu, joka paperisena maksaa aikuiselta 7,50 euroa.

Juttua varten on haastateltu suunnittelupäällikkö Juha-Pekka Häyrystä Tampereen kaupunkiympäristön palvelualueelta joukkoliikenteen palveluryhmästä.

Liput

Nysse-tietoa

  • Nyssen liput käyvät bussi- ja ratikkamatkojen maksamiseen. Monet liput kelpaavat myös alueen junissa.

  • Palvelualue on jaettu kuuteen maksuvyöhykkeeseen. Alueen sydän on Tampereella vyöhykkeillä A ja B, joita muut vyöhykkeet C, D, E ja F ympäröivät. Valkeakoski on vyöhykkeellä D. Lipulla pitää aina olla vähintään kaksi vierekkäistä vyöhykettä.

  • Lipun voimassaolo vahvistetaan joka matkalla. Ilman vahvistettua lippua tai matkaoikeutta matkustavalta matkustajalta voidaan periä tarkastusmaksu 80 euroa.

  • Nyssen asiakasryhmät ovat aikuiset 25+ vuotta, nuoret 17–24 vuotta ja lapset 7–16 vuotta. 0–6-vuotiaat saavat matkustaa maksutta vanhemman matkustajan seurassa.

  • 65 vuotta täyttäneet saavat kello 9–14 alennuksen matkakortin arvolla maksetusta kertalipusta.

  • Sotiemme veteraanit saavat ilmaisen matkustusoikeuden matkakortille asiakaspalvelusta.

  • Matkakortin voi tilata Nella.fi -verkkopalvelusta, jolloin se tulee postitse. Sen jälkeen lippuja voi ostaa myös verkossa tai ladata sitä myös R-kioskilla (Valkeakoskella Koskikaran R-kioskilla). Matkakorttia myydään myös asiakaspalvelun osoitteessa Frenckellinaukio 2B, Tampere. Lähde: Nysse.fi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos