Valkeakoskelle perustettiin uusi hyvinvointijaosto – Tässä ovat sen ensimmäiset ja yllätyksettömät jäsenet

Valtuutetut Minna Hölttä (vihr.) ja Veera Kiretti (vas.) arvostelivat jaoston jäsenmäärää turhan suureksi.

14.2. 19:30

Valkeakoskelle on perustettu uusi hyvinvointijaosto koulutus- ja hyvinvointilautakunnan alaisuuteen. Jaoston tehtävä on muun muassa seurata Pirkanmaan hyvinvointialueen sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen eli HyTe-työn yhdyspintoja sekä tuottaa niistä tilannekuvaa kaupungin käyttöön.

Kaupunginvaltuusto valitsi uuden jaoston ensimmäiset puheenjohtajat ja jäsenet maanantaina kokouksessaan. Valinnat olivat yllätyksettömiä, sillä uudessa jaostossa aloittavat samat henkilöt kuin vuoden lopussa lakanneessa sosiaali- ja terveyslautakunnassa oli.

Puheenjohtajaksi valittiin Sari Pulla (sd.) ja varapuheenjohtajaksi Markku Alanko (kok.) sekä muiksi jäseniksi Petri Nieminen, Juha Lehtonen, Ulla Konkarikoski, Helena Lehtinen, Kai Muukkonen, Riitta Haapala, Tuula Vallius, Niina Nieminen ja Marko Itkonen.

Sosiaali- ja terveyslautakunta lakkasi viime vuoden lopussa, koska sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi siirtyivät Pirkanmaan hyvinvointialueelle vuoden alussa.

”Ei palvele ketään”

Valtuuston kokouksessa vihreiden Minna Hölttä ja vasemmistoliiton Veera Kiretti olivat sitä mieltä, että jaoston kooksi olisi riittänyt alkuperäisen esityksen mukainen 9 henkeä nyt valitun 11 hengen sijaan. Molemmat näkivät, että jaoston jäsenmäärän ei pitäisi olla automaattisesti sama kuin jo kuopatulla lautakunnalla oli.

”En näe mitään järkeä sementoida samoja systeemejä edelleen etenkin, kun kunnan taloudessa on varmasti haasteita. Jos haalitaan paikkoja paikkojen takia, se ei palvele ketään”, Hölttä arvosteli.

Selvä enemmistö valtuustosta oli äänestyksessä kuitenkin sitä mieltä, että jäsenmäärän on oltava 11 eli sama kuin lautakunnassa. Isomman jaoston puolesta äänesti esimerkiksi perussuomalaisten Mikko Nurmo. Nurmon mukaan jaoston jäsenmäärää voidaan tarkastella ennen uuden valtuustokauden alkua – ei kesken kauden.

”Olisi aika tökeröä nyt pullauttaa kaksi jäsentä ulos uudesta korvaavasta hyvinvointijaostosta. Eri keskustelu käytäneen siitä, voidaanko ensi kaudella palata 9-jäsenisiin lautakuntiin ja hallituksiin ja hyvinvointijaostoon”, Nurmo sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos