Tämän verran maksat sähköstä, polttoaineesta ja ruoasta tänä vuonna, katso tuoreimmat arviot – Sähkön hinta laskee kesäksi, mutta ensi talvesta voi jälleen tulla kova

Sähkön, polttoaineiden ja ruoan hinta nousivat viime vuonna todella voimakkaasti. Asiantuntijat kertovat, miltä hintojen kehitys näyttää vuonna 2023. Sähkön hinnassa on erityisesti yksi iso kysymysmerkki, ja dieselautoilija voi joutua kaivamaan kuvetta tankilla vielä ensi talvenakin.

Fingridin projektipäällikkö Tomi Mantela tankkasi Neste Express Turtolassa Tampereella dieseliä torstaina 120 eurolla. Tankki ei täyttynyt silläkään, kun diesellitra maksoi 2,169 euroa. ”Uskoisin, ettei hinnassa olisi enää tänä vuonna niin suurta heilahtelua kuin aiemmin, kun öljyn hinta on nyt tasaantunut”, sanoo Mantela, joka aikoo vaihtaa sähköautoilijaksi parin vuoden kuluessa.

Sähkön, polttoaineiden ja elintarvikkeiden hinnat ovat nousseet hurjaa vauhtia. Inflaatio eli kuluttajahintojen nousu on ollut kova. Joulukuussa 2022 inflaatio oli 9,1 prosenttia, ja koko viime vuoden keskimääräinen inflaatio oli 7,1 prosenttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos