Valtaosa UPM:n Tervasaaren tehtaan henkilöstöstä lomautetaan kahdeksi viikoksi

Lomautukset toteutuvat viikoilla 8 ja 9. Tehtaan lämmöntuotanto jatkuu noillakin viikoilla normaalisti.

Viime tammikuussa UPM:n Tervasaaren tehtaan tuotanto oli pysähdyksissä lakon takia. Tämän talven hiihtolomien kynnyksellä tuotanto ajetaan kahdeksi viikoksi alas, koska Euroopan taloustilanne heijastuu nyt tilauksiin.

3.2. 13:49

UPM:n Tervasaaren tehdas Valkeakoskella on käynyt muutosneuvottelut, jotka päättyivät maanantaina 30. tammikuuta. Neuvotteluissa päädyttiin tulokseen, joka mahdollistaa erikoispaperitehtaan henkilökunnan lomauttamisen enintään 90 päiväksi tämän vuoden aikana.

”Menemme tilaustilanteen mukaan. Toivomme, että mahdollisimman vähän lomautuksia tulisi”, tehtaanjohtaja Tomi Hytönen sanoo.

Lomautusilmoitus on jo annettu viikoille 8 ja 9. Kahden viikon lomautus koskee valtaosaa tehtaan henkilöstöstä, jota on noin 300. Tarkka laajuus täsmentyy vielä.

”Energiaosasto jää töihin ja kaukolämpöä tuotetaan ihan normaalisti. Paperintuotanto on nuo viikot alhaalla.”

Hytösen mukaan lomautuksen ulkopuolelle jäävät myös eräät tarpeelliset kunnossapitotoiminnot.

Kevään viikkoja 8 ja 9 pidemmälle Tervasaaren lomautuksista ei ole tietoa. Muutosneuvotteluilla tehdas valmistautui sopeutumaan kysynnän vähenemiseen.

”Tilaustilanteessa on erittäin suurta epävarmuutta. Siihen vaikuttaa talouden hiipuminen Euroopan alueella. Pitkässä tähtäimessä uskomme vakaasti, että toimimme kasvavalla markkinalla ja siihen, että tarrapaperibisnes on hyvä bisnes. ”

Hytönen korostaa, että muutosneuvottelujen lopputulos ei automaattisesti tarkoita, että koko 90 päivän lomautustarve lopulta tänä vuonna toteutuu. Toisaalta uusia lomautusmuutosmuutosneuvotteluja ei tarvitse enää tälle vuodelle käydä, vaikka tulisi tarvetta lomautuksiin tuonnempana.

Hytönen sanoo, että henkilökunnan vähentämiseen Tervasaaressa ei ole tarvetta. Tehdas on myös ottanut aiempaa vuosia enemmän oppisopimustyöntekijöitä ja myös rekrytoinut uusia henkilöitä.

”Tilaustilanteesta riippumatta katsomme vähän pidemmälle.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos