Yle: Hovioikeus kovensi valkeakoskelaisen Olavi Saarelaisen sakkotuomiota, joka tuli kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Tuomio tuli Olavi Saarelaisen vuonna 2020 julkaisemasta Twitter-viestistä, jossa hän solvasi maahanmuuttajia ja homoseksuaaleja.

Viime vuonna Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi Olavi Saarelaisen sakkorangaistukseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Nyt hovioikeus on koventanut sakkorangaistusta.

30.1. 14:25

Turun hovioikeus on korottanut kansallismielisten liittoumassa ja sinimustassa liikkeessä vaikuttaneen Olavi Saarelaisen tuomiota, Yle uutisoi.

Aikaisemmin tammikuussa 2022 Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi nykyään Valkeakoskella asuvan Saarelaisen sakkorangaistukseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Lisäksi oikeus määräsi poistettavaksi Twitter-viestin, josta tuomio tuli. Tekonsa aikaan vuonna 2020 Saarelainen asui Lempäälässä, missä hän on toiminut valtuutettuna.

Syyttäjän mukaan Saarelainen panetteli ja solvasi viestillä maahanmuuttajia ja homoseksuaaleja. Syytteen mukaan kirjoitus loukkasi yhdenvertaisuutta ja ihmisarvoa sekä oli omiaan herättämään suvaitsemattomuutta, halveksuntaa ja jopa vihaa kyseisiä ihmisryhmiä kohtaan, mistä syystä kirjoitus ei nauti sananvapauden suojaa.

Saarelainen kiisti syytteen.

Lempäälän-Vesilahden Sanomien mukaan syyttäjä valitti käräjäoikeuden ratkaisusta vaatien sakkojen korottamista. Hovioikeus korotti tuomiota 20 päiväsakosta 40 päiväsakkoon, jolloin maksettavaa kertyy 800 euroa. Muuten hovioikeus piti tuomion ennallaan.

Tuomiosta voi hakea valituslupaa korkeimpaan oikeuteen, Yle uutisoi.

Viime vuonna Saarelainen toimi sinimustan liikkeen varapuheenjohtajana. Joulukuussa julkaistussa jutussa Helsingin Sanomat kuvailee liikettä ”avoimen rasistiseksi ja fasistiseksi”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos