Syyttäjä vaatii vankeutta Akaan yliajossa, jossa autoilija kiihdytti kohti ihmisiä jalkakäytävällä

Aluesyyttäjä Jari Kukko vaatii epäillylle noin neljä vuotta ehdotonta vankeutta.

28.1. 9:28

Akaassa neljää ihmistä kohti jalkakäytävää pitkin autolla ajaneelle luettiin perjantaina syytteet Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Vuonna 2000 syntynyttä miestä syytetään neljästä tapon yrityksestä.

Aluesyyttäjä Jari Kukko vaatii epäillylle noin neljä vuotta ehdotonta vankeutta.

Myös törmäyksessä loukkaantuneelle miehelle luettiin syyte oikeudessa. Häntä syytetään autolla häneen törmänneen miehen pahoinpitelystä. Miehen epäillään huitaisseen törmäyspäivänä tätä pesäpallomailalla käteen. Myös kahdelle muulle samoissa piireissä pyörineelle miehelle luettiin syytteet, toiselle varkaudesta ja toiselle huumausainerikoksesta. Syyttäjä vaatii kaikille kolmelle sakkorangaistusta.

Jatkoi pysähtymättä

Törmäyksestä epäilty mies yritti haastehakemuksen mukaan tappaa lokakuussa 2022 neljä henkilöä Akaassa. Epäilty ajoi henkilöautolla ennen Haihunkosken siltaa kevyen liikenteen väylälle, kiihdytti autoa 40–50 kilometriin tunnissa ja ajoi kohti neljää ihmistä. Heistä kolme ehti viime tingassa väistää autoa.

Auto törmäsi yhteen miehistä niin, että hän paiskautui väylälle. Vakavin vamma oli reisiluun murtuma.

Epäilty jatkoi pysähtymättä matkaansa.

Myös lapsia liikkeellä

Miehelle luettiin syyte myös törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Syytteestä selviää, että neljän muun lisäksi tapahtumapaikalla liikkui myös kaksi alaikäistä lasta, toinen pyörällä ja toinen kävellen.

Epäiltyä syytetään törmäyspäivänä myös huumausainerikoksesta ja puukon ja etälamauttimen hallussapidosta yleisellä paikalla Akaassa. Epäilty oli antanut Haihunkosken sillan lähellä olevalla pysäköintialueella toiselle noin 20 grammaa kannabista. Hän itse myönsi esitutkinnassa, että hänellä oli Akaassa puukko mukana. Todistajana kuultiin muun muassa törmäyksessä loukkaantunutta, joka kertoi nähneensä miehellä etälamauttimen.

Odottaa vapaalla tuomiota

Epäilty sai vielä kaksi syytettä, huumausainerikoksesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta asunnossaan Pirkkalassa. Hän oli pitänyt asunnossaan huumausaineita, noin kuusigrammaa amfetamiinia ja noin puoli grammaa kannabista, ja hänellä oli siellä myös aseen patruunoita.

Tuomio annetaan kansliassa 24. helmikuuta. Mies odottaa tuomiota vapaalla. Hän oli aiemmin vangittuna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos