Sääksmäentien vesijohdon rakennustyöt jatkuvat maaliskuun loppuun – Näin ne vaikuttavat asukkaisiin

Valkeakosken Sääksmäentien vesijohdon rakennustyöt jatkuvat arvion mukaan maaliskuun loppuun asti. Rakennustyöt aiheuttavat alueen asukkaille vesikatkoja ja mahdollisesti veden värjäytymistä.

Työmaa Sääksmäentien varrella Sorrilan koulukeskuksen kohdalla Valkeakoskella 23. tammikuuta 2023.

27.1. 16:03

Valkeakosken Sääksmäentiellä tehdään vesijohdon rakennustöitä, jotka jatkuvat arvion mukaan maaliskuun loppuun asti, kertoo kaupungin yhdyskuntatekniikan päällikkö Timo Lamminpää.

”Työssä uusitaan vesijohto, joka kulkee Sorrilan koulun pihan lävitse vesitornille. Uutta reittiä tehdään”, Lamminpää sanoo.

Lamminpään mukaan liikenteelle vesijohdon rakennustöistä aiheutuvat suurimmat vaikutukset ovat Sorrilan koulun nurkalla nyt tehtävät liitos- ja muutostyöt.

Asukkaille vesijohdon rakennustyöt näkyvät ainakin siinä, että työstä aiheutuu vesikatkoja. Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että vesikatkoista pyritään ilmoittamaan asukkaille erikseen. Katkojen vuoksi saattaa ilmetä myös veden värjäytymistä. Kaupunki suosittelee tarvittaessa veden juoksuttamista.

”Liitos- ja muutostöiden vuoksi venttiileitä joudutaan pistämään välillä kiinni, ja kun niitä avataan tulee erilaisia paine- ja virtausmuutoksia, jotka voivat aiheuttaa veden värjäytymistä. Mitään vaarallista se ei ole”, Lamminpää selittää.

Sääksmäentien vesijohto vaikuttaa Lamminpään arvion mukaan ainakin Sääksmäentien ympäristössä. Myös Yrjölän alueella voi tapahtua veden värjäytymistä. ”Kyseessä on iso vesijohto, vaikutus voi olla laajempaakin.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos