IS: 14-vuotias poika joutui kahden pojan pahoinpitelemäksi Roukon koulun pihalla, 15 vuotta täyttänyt tekijä tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

Roukon yhtenäiskoulun piha helmikuussa 2022.

27.1. 11:56

15 vuotta täyttänyt nuori on tuomittu nuorena henkilönä tehdystä törkeästä pahoinpitelystä ehdolliseen vankeuteen ja yli 3 000 euron korvauksiin, kertoo Ilta-Sanomat.

Rikos tapahtui marraskuussa vuonna 2021 Valkeakoskella Roukon koulun pihalla, jossa 14-vuotias poika joutui törkeän pahoinpitelyn uhriksi. Pahoinpitelijöitä oli kaksi, mutta vain toinen heistä joutui vastaamaan teostaan oikeudessa. Toinen tekijöistä oli tekoaikaan 14-vuotias, joten hän ei ollut teostaan rikosoikeudellisessa vastuussa, Ilta-Sanomat kertoo.

Pirkanmaan käräjäoikeus kuvailee pahoinpitelyä raa’aksi ja julmaksi. Oikeuden mukaan tilanteen väkivallan voimakkuus, yksilöllisyys ja suunnitelmallisuus huomioiden tekoa on pidettävä törkeänä. 15-vuotias oli väkivaltainen myös 14-vuotiasta, uhrin paikalle kutsunutta, poikaa kohtaan.

Ilta-Sanomien mukaan nyt 16-vuotiaan pahoinpitelijän on maksettava uhrille tilapäisestä fyysisestä haitasta 1 100 euroa ja kärsimyksestä 2 000 euroa. Toiselle uhrilleen vastaajan on korvattava tilapäisestä haitasta 250 euroa ja kärsimyksestä 400 euroa. Kaikkiaan tekijälle tuli teoistaan maksettavaa uhrien oikeudenkäyntikulut mukaan lukien yli 8 000 euroa.

Tuomio on lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos